Čavić: "Bolji uslovi u Banjaluci"

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić počeo je da trenira posle povrede, ali njegovo odredište naredne dve sedmice biće Banjaluka.

SOIzvor: B92, www.nezavisne.com
Podeli

Čavić kaže da su uslovi u Republici Srpskoj mnogo bolji nego u Beogradu i da se zato odlučio za taj potez.

"Moram da zahvalim Ministarstvu za porodicu, omladinu i sport u Vlade RS što mi je obezbedilo pripreme u Banjaluci. Pišu u medijima da nemam uslove u Beogradu, što nije tačno. Imam, ali oni su mnogo lošiji nego ovde.

„Od svih opcija moj trener i ja smo smatrali da je ovde najbolje da odradimo deo priprema. U Banjaluci imam sve što mi treba. Imam termine koji mi najviše odgovaraju. Ne moram da se budim u šest sati ujutro da bih plivao u velikom bazenu, kao što bih morao da radim u Beogradu. Imam svoju stazu, svoj prostor, ali ono što mi najviše odgovara je što imam dva treninga dnevno po dva sata. To je prilično nemoguće u Beogradu", dodao je Čavić.

Posle dve sedmice u Banjaluci Čavić ćr otići u Italiju na pripreme, a potom će se vratiti u glavni grad Republike Srpske.

Vera u sebe bila je najvažnija za Milorada Čavića posle operacije leđa, na koju je morao da ode pre šest mjeseci.

"Malo je plivača koji su se vratili plivanju nakon operacije. Ne znam da li je to zbog nepoverenja u sebe. Naravno, pre operacije i posle nje mislio sam da je sve crno što se karijere tiče, ali verovao sam u sebe, verujem da sam se izvukao i da ću biti spreman za Olimpijske igre 2012. godine".

Pre OI, Čavića očekuje Svetsko prvenstvo u Šangaju.

"Imam sedam meseci da se pripremim za SP i mislim da će to biti dovoljno. Međutim, nije cilj SP, već Olimpijske igre. Na Svetsko prvenstvo gledam kao na korak do OI u Lonodnu. Naravno, očekujem medalje, ali šta će biti, ne znam. Šta god da bude, najvažnije je da se što bolje pripremim za London".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.