Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 15.11.2010.

08:43

Srpski plivači uspešni u Zagrebu

Plivači Srbije osvojili su šest medalja tokom drugog dana plivačkog mitinga “Mladost” koji se održava u Zagrebu.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Zlatne medalje osvojili su Čaba Silađi, Radovan Siljevski i Tijana Vukanović, dok su Marica Stražmešter i Stefan Šorak došli do srebra.

Bronzanu medalju osvojio je Ivan Lenđer. Najvredniji rezultat po FINA bodovima ostvario je Silađi trijumfom na 100 prsno. Silađi je trijumfovao u vremenu 1:00,81, što je za pet stotinki bilo brže od drugoplasiranog Hrvata Gerbeca.

U finalu trke na 200m slobodno, Radovan Siljevski je bio od kolege iz reprezentacije, Stefana Šoraka, dok je Tijana Vukanović bila ubedljiva na 100m slobodno.

Dobru formu uoči odlaska na Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu (25. – 28. novembar) pokazala je Marica Stražmešter. Na 100m leđno, Stražmešterova je bila druga iza nekadašnje svetske rekorderke Sanje Jovanović.

U najuzbudljivijoj trci dana, 100m delfin, Lenđer je bio pet stotinki sporiji od pobednika Todorovića, a stotinku od drugoplasiranog Rusa Udalova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve