Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 01.09.2010.

12:29

Libi Triket se vraća takmičenjima

Olimpijska šampionka u plivanju Libi Triket saopštila je da se vraća takmičenjima i da će pokušati da izbori mesto u reprezentaciji Australije za OI 2012.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Triket (25) je u izjavi australijskim medijima rekla da je shvatila da još nije spremna da potpuno prekine sa takmičenjima.

Ona je prošlog septembra saopštila da će duže pauzirati, a tri meseca kasnije objavila je da se potpuno povlači iz plivanja.

"Tokom ove godine nedostajale su mi neke sitnice. Miris bazena tokom trka vraća mi uspomene", rekla je Triket i dodala da je učvrstila odluku o povratku gledajući plivačka takmičenja na prošlomesečnim Pan Pacifičkim igrama.

"Mislim da sam spremna i želim da vidim koliko brzo mogu da plivam", dodala je ona.

Triket je plivala za Australiju na Svetskom prvenstvu 2003. godine osvojivši bronzane medalje u trci na 50 metara slobodno i štafeti četiri puta 100 metara. Na Svetskim prvenstvima 2005. i 2007. godine osvojila je ukupno osam zlatnih medalja.

Prvu zlatnu olimpijsku medalju osvojila je u Atini 2004. godine u štafeti četiri puta 100 metara slobodnim stilom, uz svetski rekord, a četiri godine kasnije u Pekingu je osvojila dva zlata - u trci na 100 metara delfin i štafeti četiri puta 100 metara mešovito.

Triket je aktuelna svetska rekorderka u disciplini 100 metara slobodnim stilom u malim bazenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve