Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 30.07.2010.

17:33

Čavić: "Čekamo bazen na Dorćolu"

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić ocenio je da bi za razvoj plivanja u Srbiji mnogo značilo kada bi bio osposobljen bazen u SC "Milan Gale Muškatirović".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"To bi bilo jako dobro i za plivače i za vaterpoliste, ali i za građane. U Srbiji ima mnogo talenata kojima bi svakako dobrodošao objekat na Dorćolu koji se renovira", izjavio je Čavić gostujući u Vestima Televizije B92.

Olimpijski vicešampion na 100 i svetski prvak na 50 metara leptir istakao je kvalitet i velike potencijale Ivana Lendjera, Nadje Higl i Čabe Siladjija, ali je podsetio da u Beogradu ne postoje adekvatni uslovi za treniranje.

"Bilo bi dobro da svi zajedno treniramo na odgovarajućem objektu. Ali, za trenutnu situaciju može se reći da je smešna priča", rekao je Čavić, koji je pre nedelju dana operisao ledja i propustiće prvenstvo Evrope idućeg meseca u Budimpešti.

"Polako se oporavljam i iz dana u dan sve je bolje. Lekari su procenili da ću biti potpuno spreman za dva do tri meseca, tako da se u bazen vraćam u oktobru. Veoma mi je žao što propuštam evropsko prvenstvo", kazao je Čavić, koji je šest meseci trenirao u Italiji.



Kako je naglasio, neće žuriti, jer je najvažnije da se u potpunosti oporavi od operacije i neugodne povrede ledja, a velika mu je želja da nakon rehabilitacije sa pripremama krene u Beogradu, u bazenu na Dorćolu.

"Ukoliko ništa ne bude od toga, vraćam se u Italiju. Želim da budem spreman za svetsko prvenstvo sledećeg leta u Šangaju", poručio je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve