Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 01.06.2010.

22:32

Čavić mora na operaciju kičme

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić moraće na operaciju leđa, prenose „Večernje novosti“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čavić već nekoliko meseci ima problema sa bolovima u leđima, a svi beogradski doktori su mu preporučili operaciju kao najbolje rešenje.

Ipak, to ne mora da znači da je Čavićevo učešće na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, koje je na programu od 9. do 15. avgusta, ugroženo, ali će se više znati za nekoliko dana.

Srpski plivač upravo zato putuje u sredu u Italiju gde će u kampu „ADN“ videti da li može da izdrži velika opterećenja.

Bili smo kod više stručnjaka i uvek dobijali odgovor da je operacija neizbežna. Na Miloradu je da odluči kad, a on, za sada, ne odustaje od šampionata ‘starog kontinenta’. Ići će na fizikalnu terapiju i pokušati da izdrži sve napore. U svakom slučaju, leđa ga jako bole”, rekao je za “Novosti” Petar Popović, Čavićev menadžer i trener u Srbiji.

Popović je, takođe, pojasnio detalje povrede, kao i da li je to ona ista kakvu je imao 2005. godine, kada je pauzirao nekoliko meseci.

Jedino ga je uvek mučila diskus hernija. Stalno je bila prisutna, ali je uz pomoć terapija uspevao da je na trenutak eliminiše, da izdrži pripreme za Olimpijske igre 2008. godine u Pekingu i Svetsko prvenstvo 2009. u Rimu. Sada je to neizbežno, a u Italiji će saznati da li će moći da se spremi za Budimpeštu”, istakao je Popović i dodao da je rano govoriti da li je srpskom plivaču ugrožena karijera zbog te povrede, “Rano je, a i teško sada o tome govoriti. Tek kada se operiše znaće na čemu je. Verujemo da će proći sve u najboljem redu, da će se oporaviti i biti spreman za nove izazove”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve