Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 04.08.2009.

00:42

Hiljade Pančevaca dočekalo Nađu

Hiljade Pančevaca ispunilo je u ponedeljak uveče glavni gradski trg kako bi poželelo dobrodošlicu Nađi Higl, novoj svetskoj prvakinji u plivanju na 200m prsno.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su se okupili ispred Skupštine grada i centralnog parka, odmah po okončanju direktnog TV prenosa dočeka zlatnih plivača i vaterpolista Srbije iz Beograda, kako bi uživo dočekali svoju sugrađanku. Higlova je zlatnom medaljom na SP i novim evropskim rekordom postigla najveći uspeh u istoriji pančevačkog sporta.

Istom titlulom, u karateu, okitio se još jedan Pančevac, Predrag Stojadinov, 2002. godine ali je, kako je u Pančevu rečeno, težina Nađinog zlata veća, jer se radi o olimpijskoj sportskoj disciplini.

Svečani doček pod nazivom 'Nađa, hvala ti' priredila je gradska uprava koja je desetak sati ranije obelodanila odluku da Higlovoj daruje dvosobni komforni stan u Pančevu, po njenom izboru. Stan će u potpunosti opremiti Izvršno veće Vojvodine.

Higlova koja svakodnevno, čak i u ranim jutarnjim satima, putuje u Beograd pošto trenira na bazenu 'Tašmajdan', obraćajući se sugrađanima, izrazila je oduševljenje dočekom. Ona je uspeh iz Rima pripisala svom bratu i treneru Sebastijanu, kao i roditeljima Draganu i Snežani.

Cela porodica Higl srdačno je pozdravljena burnim ovacijama Pančevaca. Otac Dragan je održao obećanje i na temenu istetovirao ćerkin pobednički rezultat 2:21,62 minuta. Potom je usledio veliki vatromet u centru Pančeva, posvećen Higlovoj, posle koga je počeo i zabavni program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve