Nova vest
Sportovi na vodi

Ponedeljak, 27.07.2009.

21:20

Čavić za B92: "Zlato za Srbiju"

Milorad Čavić osvojio je prvu medalju za Srbiju na svetskim plivačkim šampionatima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U izjavi za B92 on ističe da je zadovoljan učinjenim, ali da ga prava iskušenja očekuju tek na 100 metara delfin stilom.

"I pre trke sam bio veoma psihički agresivan. Znao sam da moram biti takav. U trci sam imao dobar start, dobar prvi zaveslaj i ono što je najbitnije na 50 metara – ulaz u cilj. Prezadovoljan sam trkom. Lep je osećaj biti najbrži sprinter i najbrži delfinaš na svetu. U finalu je bila jaka konkurencija. Na žalost nije bilo Rolanda Šumena. On je veliki plivač, ali nije dovoljno rizikovao u polufinalu i nije stigao do finala. I pored toga trka je bila jaka, jaka konkurencija, ali će svakako biti druga priča za 100 metara delfin, jer će od svih protivnika iz 50 metara delfin biti samo Munjoz", rekao je Čavić za B92, odmah posle svečane ceremonije dodele medalja.

Srpski as je istakao veliki ponos što je svojoj zemlji doneo neizmernu radost.

"Ponosim se kada nosim srpsku majicu i srpsku kapicu, jer jednostavno nije lako biti na ovom nivou i učestvovati u finalu. Toliki je pritisak i sigurno da sve ovo nisam mogao sam da postignem. Znam da me je Srbija podržavala i ovo sam uradio zbog Srbije. Fantastičan je osećaj što sam prvi osvajač medalje na svetskim prvenstvima za Srbiju, ali bih rekao da ovaj trijumf ne doživljavam kao veliki uspeh, jer sam previše koncentrisan na 100 metara delfin. Bio bih prezadovoljan da tu osvojim zlato. San mi je da ponovo doživim doček u Beogradu. To je velika stvar i mislim da ću to zaslužiti jedino ako osvojim i zlatnu medalju na 100 metara delfin", istakao je Čavić i pozdravio grupu srpskih navijača koji su stigli u Rim samo da bi njega podržali.

Čavić će imati dovoljno vremena da se odmori i maksimalno pripremi za naredna iskušenja koja ga očekuju u trkama na 100 metara delfin.

"Imam jako dobar osećaj da ću plivati 100 metara ispod 50 sekundi. Trka će biti jača sto posto. Biće tu Felps, Munjoz...Biću spreman. Kako je sve krenulo, fantastično se osećam", rekao je Čavić.

Kvalifikacije i polufinala trke na 100 metara delfin održaće se u petak, dok je finale u subotu, 1. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve