Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 13.12.2008.

16:42

Stražmešter i Silađi bez finala

Reprezentativci Srbije Marica Stražmešter i Čaba Silađi nisu se plasirali u finale na Evropskom šampionatu u kratkim bazenima u Rijeci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Stražmešter je na 50 metara leđno stazu preplivala za 27 sekundi i 93 stotinke i osvojila poslednje mesto u svojoj polufinalnoj grupi, a ukupno petnaesto u polufinalu. Do mesta u finalu nedostajale su joj 54 stotinke. Silađi je na 50 metara prsno bio šesnaesti. Stazu je preplivao za 27 sekundi i 31 stotinku, 43 stotinke sporije od vremena koje je vodilo u finale.

Najbolja u polufinalu na 50m leđno očekivano je bila Hrvatica Sanja Jovanović, svetska rekorderka i braniteljka titule šampiona Evrope, koja je na cilj stigla za 27 sekundi i 7 stotinki. U finalu po dve predstavnice imaće Holandija i Italija.

Na 50m prsno dominirali su Slovenci - Emil Tahirović bio je prvi sa 26,53, a Matjaž Markič treći sa 13 stotinki zaostatka. Iznenađenje je neuspeh Francuza Iga Diboska, koji je zabeležio deveto vreme i ostao bez finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve