Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 13.12.2008.

01:52

Čavić za B92: Iznenađen sam pobedom

Najbolji plivač Srbije Milorad Čavić rekao je u izjavi za B92 da nije očekivao ubedljivu pobedu u finalu trke 100 metara delfin.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čavić je na šampionatu Evrope u Rijeci odbranio zlato i uz to oborio evropski rekord u malim bazenima isplivavši 100 metara za 49,19 sekundi, više od pola sekunde brže od drugoplasiranog. "Bilo je skroz neočekivano. Smatram da su drugi bili spreminiji od mene, ali znam da je moja želja bila veća.

To je bila jedina razlika, je drugo objašnjenje nemam. Ipak sam trenao samo mesec i po dana, i ne mogu lakše da objasnim šta se uopšte desilo večeras. Iskreno sam iznenađen, i smatram da je retkost da možes sam sebe da iznenadiš."

Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama veruje da bi u trci 50 metara delfin mogao da ostvari dobar rezultat, iako je na takmičenju prisutan i svetski rekorder, Francuz Amauru Levo.

" Sada se spremam za 50 metara delfin. Što se te trke tiče, danas sam plivao 22,5 sekundi (u kvalifika cijama) na 50m, a svetski rekorder Levo je postavio rekord od 22,27. Mislim da bih mogao u nedelju da plvam brže, ali za sada ne znam šta da očekujem. Još uvek sam u šoku od večerašnje pobede, ali nadam se najboljem."

Čavić je dodao i da ne smatra da su organizatori u Hrvatskoj napravili propust jer su izvođenje srpske himne skratili skoro za trećinu.

"Nemam komentar na to. Tako je normalno, uvek na kraju kada se pušta himna, taman kad su to prekinuli, svirali bilo je preko minut. Uvek se to dešava i sa drugim reprezentacijama, i ne smatram da je to politički obojeno, niti da treba da mislimo o tome", zaključio je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve