Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 02.08.2008.

20:27

Lenđer oborio sopstveni rekord!

Srpski plivač Ivan Lenđer oborio je sopstveni rekord na 100m delfin u polufinalu Evropskog juniorskog prvenstva u Beogradu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lenđer je plasman u finale izborio rezultatom pobedom u polufinalu, gde je ostvario vreme od 52 sekunde i 90 stotinki. Plasman u finale izborio je i Čaba Silađi, koji je zauzeo četvrto mesto u konkurenciji 100m prsno. Lenđer je u polufinalu uspeo da obori sopstveni rekord, koji je popravio za šestnaest stotinki.

Naime, on je u Antverpenu 21. jula 2007. godine 100m isplivao za 53 sekunde i 21 stotinku, a potom je i taj rekord oborio u petak, kada je u Beogradu 100m preplivao za 53 sekunde i šest stotinki.

Drugo mesto zauzeo je Džejms Dulan, koji je za Lenđerom zaostao 39 stotinki, dok je treći bio Aleks Viljasija-Garsija, koji je na cilj stigao za 54 sekunde i 36 stotinki.

Čaba Silađi je u polufinalu zauzeo četvrto mesto u konkurenciji 100m prsno. On je ostvario vreme od minut, dve sekunde i 56 stotinki, odnosno na cilj je stigao sa 60 stotinki zaostatka u odnosu na prvoplasiranog Andreu Tonijatija iz Italije. Drugo mesto zauzeo je Marko Koh ( minut, dve sekunde, 26 stotinki), dok je treći bio Maksim Šerbakov, koji je ostvario rezultat od minut, dve sekunde i 53 stotinke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve