Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 19.06.2008.

12:31

Čavić u Beogradu pliva za Lenđera

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji plivač Srbije Milorad Čavić učestvovaće na Internacionalnom plivačkom mitingu "Beogradski pobednik 2008" koji se održava 21. i 22. juna na bazenu "Tašmajdan", saopštili su organizatori. Čavić, koji je pre dva dana doputovao u Beograd, plivaće 100 m delfin i 100 m slobodno. "Veliko mi je zadovoljstvo što ću posle tri, četiri godine ponovo plivati u Beogradu. Došao sam da podržim Ivana Lenđera da ispliva olimpijsku normu i da sa 18 godina učestvuje na Olimpijskim igrama", rekao je Čavić.

Čaviž kaže da je trenutno u "punom treningu" i nije u najboljoj formi.

"Nikada nisam bolje trenirao. Još dve nedelje ću trenirati u visokom tempu, a onda ću smanjivati intenzitet pet nedelja pre takmičenja. Do Olimpijskih igara učestvovaću na plivačkom mitingu u Italiji, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Dubrovniku i na takmičenju u Sloveniji", rekao je Čavić.

On je dodao da će se vratiti u Beograd 23. jula i da će sa reprezentacijom Srbije 27. jula otputovati u Peking.

Na plivačkom mitingu "Beogradski pobednik 2008" učestvovaće 219 takmičara iz sedam država – Danske, Italije, Luksemburga, BiH, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Takmičenje će biti jedna od poslednjih prilika da se ispuni olimpijska norma za Peking, kao i za mlađe plivače da se plasiraju na juniorsko Evropsko prvenstvo, koje će se za 10 dana održati u Beogradu.

Finalna takmičenja počinju u subotu i nedelju u 18 sati na bazenu "Tašmajdan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve