Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 25.03.2008.

13:27

Udruženje banaka Srbije uz Čavića

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić, osvajač zlatne medalje na EP u Ajndhovenu, potpisao je danas sa Udruženjem banaka Srbije ugovor o finansiranju njegovih priprema za Olimpijske igre u Pekingu, u iznosu od 3.000 evra mesečno. Direktor UBS Veroljub Dugalić istakao je da je stipendija za Čavića, koji je od strane Evropske plivačke federacije suspendovan jer je na ceremoniji proglašenja pobednika u Ajndhovenu nosio majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija", pre svega "nagrada za ogroman sportski uspeh".

"Čavić je osvojio naša srca i njegov gest se ne može platiti nikakvim novcem! Ovim činom mi nagrađujemo samo njegov sportski uspeh", precizirao je Dugalić u sedištu UBS.

Evropski rekorder je naglasio da mu je ova podrška veoma značajna jer su, kako je dodao, predstavnici UBS bili uz njega i u trenucima kada mu je bilo najteže.

"Prošle godine u avgustu prvi su mi pritekli u pomoć, a i tokom šampionata u Ajhndhovenu bili su uz mene, dajući mi punu podršku", istakao je naš rekorder.

Čavić je precizirao da priprema za Igre u Pekingu počinje sledeće nedelje, odmah nakon povratka na Floridu.

"Prvo takmičenje na kojem ću nastupiti biće miting u Rio de Žaneiru 15. maja, a potom je u planu miting na Islandu krajem maja. Sredinom juna nameravam da učestvujem na Otvorenom prvenstvu Francuske, a 22. juna nastupiću na mitingu u Beogradu", zaključio je Čavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve