Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 20.03.2008.

15:19

Marković ispao u kvalifikacijama

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srpski reprezentativac Vladan Marković nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 200 metara delfin, na 29. Evropskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Ajndhovenu, pošto je u kvalifikacijama osvojio 22. mesto. Marković je stazu preplivao za dva minuta, dve sekunde i pet stotinki i zaostao četiri sekunde i 72 stotinke za pobednikom kvalifikacija Grkom Janisom Drimonakosom.

Marković je u Ajndhovenu plivao za čak 95 stotih delova sekunde slabije od ličnog i državnog rekorda, koji je postavio na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000.

U petak će u trci na 100 metara slobodnim stilom, nastupiće čak trojica reprezentativaca Srbije: Radovan Siljevski, Ivan Lenđer i Milorad Čavić.

Čavić, koji je na šampionatu u Holandiji već osvojio zlatnu medalju i oborio evropski rekord na 50 metara delfin, ima četvrto vreme od svih prijavljenih takmičara na 100 metara slobodno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve