Čavić opet prvi, novi SR Nistranda

Izvor: B92, zvanicni sajt Nemačka
Podeli

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić zabeležio je i drugu pobedu na Svetskom kupu u 25-metarskim bazenima, koji se održava u Berlinu. Dan posle trijumfa na 50 metara delfin, on je pobedio i u dvostruko dužoj trci. Čavić je na 100 delfin bio najbrži i u kvalifikacijama, ali je u finalu porpavio to vreme za skoro celu sekundu i na cilj stigao za 51 sekundu i sedam stotinki. Na 50 metara slobodnim stilom srpski plivač je osvojio sedmo mesto, a Šveđanin Stefan Nistrand je oborio svetski rekord.

Na 100 metara delfin, u trci koju je Čavić dobio, drugo mesto osvojio je Australijanac Endru Loterstin, sa 19 stotinki zaostatka, a više od sekunde kasnili su Mos Burmester sa Novog Zelanda i Hrvat Duje Draganja.

Na kraju takmičenja Čavić je plivao i treće finale u dva dana, na 50 metara slobodnim stilom. On je u kvalifikacijama osvojio osmo mesto, a ovog puta popravio je plasman i stigao do sedmog mesta, uz vreme 21.92.

U izuzetno jakoj konkurenciji Stefan Nistrand je oborio još jedan svetski rekord (u subotu je učinio isto na 100m slobodno). Šveđanin je stazu preplivao za 20 sekundi i 53 astotinke, i za pet stotinki popravio rekord Južnoafrikanca Ronalda Shumana iz Hamburga prošle godine.

Shuman je ovog puta bio drugi, sa 46 stotinki zaostatka.