Plivačima još 5 medalja u Solunu

Izvor: B92, Beta
Podeli

Mladi plivači Srbije osvojili su još pet medalja na prvim Igrama jugoistočne Evrope u Solunu, saopštio je plivački klub Valis iz Valjeva. Zlatne medalje osvojili su Čaba Siladji na 50 metara prsno, u vremenu 29,74 sekunde, i Ivan Kopas na 200 metara ledjno sa 2:08,33 minuta.

Srebro je pripalo Jovani Bogdanović u trci na 50 metara prsno, u vremenu 37,02 sekunde, dok su se bronzanim medaljama okitile Andjelka Petrović na 100m slobodno (1:00,34 minuta) i ženska štafeta u trci na 4x200 metara slobodno u sastavu: Andjelka Petrović, Jovana Nikolovski, Marija Joksimović i Tijana Vukanović. Plivačka reprezentacija Srbije je tokom prva dva dana takmičenja u Solunu osvojila 13 medalja - pet zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje.

Prve Igre jugoistočne Evrope, u Solunu, okupile su takmičare iz 11 zemalja: Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Grčke i Srbije.

Oni se takmiče u devet sportskih disciplina: streličarstvu, atletici, gimnastici, tekvondu, rvanju, košarci, fudbalu, odbojci i plivanju.