Nova vest
Sportovi na vodi

Utorak, 15.05.2018.

11:35

Nikolini zlato u novoj olimpijskoj disciplini!

Srpska reprezentativka u kanuu Nikolina Mijušković osvojila je zlatnu medalju na Ženskom kupu koji se održava u Segedinu

Izvor:

Autor:

Nikolini zlato u novoj olimpijskoj disciplini!
Kajakaški savez Srbije

U finalu, naša takmičarka je u disiplini jednoklek na 200 metara kroz cilj prošla u vremenu 51.302 sekunde. Mesto na pobedničkom postolju obezbedile su još Kineskinje Venhun Lin (52.502) i Luki Žang (53.167).

"Bilo je sjajna trka, pre svega zbog konkurencije. Dovoljno je kada se vidi da su bile dve Kineskinje u finalu, pa onda i još takmičarki iz zemalja koje ulažu u ženski kanu. Dala sam poslednje atome snage", kaže Mijuškovićeva i nastavlja, "Imala sam peh jutros, kasnila sam na autobus pa nisam stigla ni da doručkujem. Bez obroka sam stigla do zlata".

Mijuškovićeva je u ponedeljak bila najbrža prvo u kvalifikacionoj grupi, a zatim imala i najbolje vreme u polufinalu.

Ženski kup je projekat Međunarodne kajakaške federacije (ICF) koji se održava sa ciljem razvoja ove discipline koja će premijeru u olimpijskom programu imati na Igrama u Tokiju 2020. godine.

Ovo takmičenje je uvertira za prvi ovosezonski Svetski kup koji se u Segedinu održava od 17. do 20. maja, a na kom će Srbija imati 23 posade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve