Juniorski kajakaš Srbije osvojio zlato na regati Olimpijskih nada

Srpski juniorski kajakaški reprezentativac Đorđe Antonijević osvojio je zlatnu medalju u jednosedu na 200 metara na regati Olimpijskih nada u Segedinu.

Izvor: Beta
Podeli
Photo by Simon Bruty/Getty Images
Photo by Simon Bruty/Getty Images

Antonijević je od početka vodio i nije dozvolio konkurentima da ugroze njegovo vođstvo. On je trku završio rezultatom 37,41 sekund, sa 62 stotinke prednosti u odnosu na rivale.

"Trka je bila veoma teška. Od samog starta sam krenuo jako i nisam znao koji sam, ali sam dao sve od sebe do kraja. Spremao sam se za ovo takmičenje nekoliko puta i konačno mi se ostvario cilj za ovu godinu. Završavam juniorsku kategoriju na najbolji način i nadam se da ću ovako da nastavim i u seniorskoj kategoriji", rekao je Antonijević po dodeli medalja, preneo je sajt Kajakaškog saveza Srbije.

Srebrnu i bronzanu medalju osvojili su domaći takmičari. Drugi kroz cilj prošao je Akoš Oros sa 38,03, a treći je bio Krištof Keresteš sa 38,21 sekundom.

Branko Lagundžić takmičenje na najkraćoj deonici završio je na četvrtom mestu, njemu je medalja u K-1 200 izmakla za 13 stotinki.

Lagumdžić je u subotu osvojio zlato u jednosedu na 500 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.