Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 27.12.2018.

18:25

Nagrađeni najbolji kajakaši, Olivera zvanično u penziji

Kajakaški savez Srbije na tradicionalnom „Danu kajaka“ u svečanoj sali hotela „Mažestik“, proslavio je još jednu uspešnu godinu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Nagrađeni najbolji kajakaši, Olivera zvanično u penziji
Foto: Kajakaški savez Srbije

Tom prilikom Savez je nagradio najuspešnije u 2018. godini i postavio ambiciozne planove za predstojeću godinu.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, nije krio zadovolјstvo završenom sezonom.

„Imam tu čast što iz godine u godinu u decembru mogu da kažem da je godina bila uspešna. U 2018. naši reprezentativci osvojili su 24 medalјe na velikim međunarodnim takmičenjima u svim uzrasnim kategorijama. To nam s pravom daje samopouzdanje da će se i u narednim godinama nastaviti niz odličnih rezultata. Iza nas je i još jedno uspešno održano međunarodno takmičenje. Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za seniore ugostili smo više od hilјadu takmičara iz 40 zemalјa i za organizaciju smo dobili najviše ocene Evropske asocijacije, ali i svih timova koji su se takmičili na Adi Ciganliji“, naglasio je u pozdravnom govoru Nišović.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović, dodelio je zahvalnice institucijama i pojedincima čija svesrdna podrška je pomogla da Evropsko prvenstvo za seniore bude najbolјe organizovano takmičenje: Ministarstvou za omladinu i sport, Olimpijskom komitetu Srbije, Gradu Beogradu, Anti-doping agenciji, Zavodu za sport, JP Ada Ciganlija, ali i ostalim savezima i medijima.

Predsednik Nišović je naglasio i da su takmičari već počeli pripreme za narednu sezonu:

„Kako to uvek biva, nema vremena za odmor jer je pred nama predolimpijska godina koja je uvek najteža i u avgustu 2019. nas očekuje borba za vize za Olimpijske igre u Tokiju. Naši momci i devojke već su počeli da rade punom parom kako bi vrhunac sezone dočekali u najboljoj formi i uspeli da izbore što više mesta u olimpijskom timu“, naglasio je Nišović.

Kajakaški savez Srbije na ovogodišnjem „Danu kajaka“ i zvanično je ispratio Oliveru Moldovan u sportsku penziju.

U dugačkoj i bogatoj karijeri Olivera Moldovan zabeležila je niz rezultata: na Svetskim prvenstvima osvojila je bronzanu medalјu u K2-200 2013. u Duizburgu, dok je 2014. godine u Moskvi u K2-500 osvojila srebro. Na šampionatima Evrope osvojila je dve bronzane medalјe: u K2-500 u Brandenburgu 2014. godine i u K2-200 u Račicama 2015. Na prvim Evropskim igrama u Bakuu 2015. godine osvojila je srebrnu medalјu u K2-200. Sa Univerzijade iz Kazanja 2013. godine vratila se sa dve medalјe: srebrnom u K2-200 i bronzanom u K2-500, dok je na Svetskom univerzitetskom prvenstvu 2010. godine u Poznanju osvojila dve srebrne medalјe, u dvosedu na 200 i 500 metara. U bogatoj karijeri, u kojoj je ostavila dubok trag kako u srpskom tako i u svetskom kajaku, Olivera je branila boje Srbije i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kao i u Rio de Žaneiru 2016.

Na „Danu kajaka“, nagrađeni su i nauspešniji u protekloj godini u nekoliko kategorija:

Najuspešniji u kategoriji slaloma je klub Ibar iz Kralјeva, kategoriji spusta najbolji su bili takmičari Drine iz Bajine Bašte, dok je najuspešniji klub u kategoriji sprint Zorka iz Šapca.

Najuspešniji trener u sezoni na izmaku je Uroš Pavlović.

U pojedinačnim kategorijama, nagrade za najbolјe mlade sportiste dobili su Želјana Petrović i Bojan Zdelar.

U seniorskoj konkurenciji, među damama, najuspešnija je Milica Starović, dok su u muškoj konkurenciji najbolјi u 2018. godini Marko Tomićević i Milenko Zorić.

Kajakaški savez Srbije na svojoj tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti predstavio je i kalendar za 2019. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve