Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 10.08.2014.

08:50

Sestre Moldovan druge na svetu!

Srpske kajakašice Nikolina i Olivera Moldovan osvojile su srebrnu medalju na 500 metara u discipline K2, na Svetskom prvenstvu u Moskvi!

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Srpkinje su ostvarile rezultat od jednog minuta, 40 sekundi i 48 stotinki.

Prvo mesto pripalo je Mađaricama Gabrijeli Sabo i Tamari Čipeš u vremenu 01:39.935, dok su bronzu osvojile Poljakinje Karolina Naja i Beata Mikolajčik. Njih dve su trku završile za 01:41.337 minuta.

Nikolina i Olivera Moldova veslale su fenomenalno i malo je falilo da postanu svetske šampionke. U prvih 250 metara imale su veliku prednost od jedne i po dužine čamca.

Ipak, umor ih je stigao u drugoj polovini staze, pa su Mađarice stigle i osvojile najsjajnije odličje.

Medalja sestara Moldovan 33 je u istoriji sprskog kajaka na planetarnim smotrama. Tako je izjednačen dosadašnji rekord (Duizburgu 2007-3) po broju osvojenih medalja kajakaša na Svetskim prvenstvima

Sestre Moldovan samo su nastavile sa odličnim uspesima srpskih kajakaša u Moskvi, pošto su u subotu medalje osvojili Dalma Benedek-Ružičić i dvojac Tomićević i Torubarov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve