Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 09.05.2012.

23:54

Još dve kajakašice na OI u Londonu

Srbija će na Olimpijskim igrama u Londonu imati još dve predstavnice u kajaku – Renatu Kubik i Martu Tibor u kategoriji k-2 na 500 metara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Njih dve su do vize za London došle pošto je Međunarodna kajakaška federacija proglasila takmičenje u Okeaniji nevažećim i dodelila olimpijsku kvotu sledećoj najbolje plasiranoj federaciji sa Svetskog prvenstva – Srbiji. To znači da će u Londonu naša zemlja imati 11 predstavnika u kajaku.

Ovo je istorijski trenutak našeg mirnovodaškog kajaka jer nikad brojniju ekipu, do ovog trenutka 11 reprezentativaca, nismo imali na Olimpijskim igrama. Nije mogla lepša vest da stigne iz Lozane. Ovo će svakako biti podstrek za ostale naše olimpijske kandidate da ispune olimpijske kvote“, rekao je prvi čovek Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović.

Marta Tibor i Renata Kubik spremale su se za evropske olimpijske kvalifikacije u Poznanju na kojima je trebalo da nastupe za nedelju dana kada su dobile lepe vesti.

Plakale smo od sreće kada nam je predsednik Nišović javio ovu vest. Nismo mogle da verujemo. Ovo je za nas veliko iznenađenje. Ne možemo da opišemo kako se osećamo. Radujemo se, ali moramo puno da radimo i pokažemo na Olimpijskim igrama koliko vredimo“, rekle su nove srpske olimpijke.

Srpski kajak ima još pet olimpijskih kandidata u tri discipline, koji će nastupiti 16 i 17. maja na kvalifikacijama u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve