Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 12.08.2007.

12:16

Tri medalje srpskih kajakaša na SP

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski kajakaši i kajakašice imali su izuzetno uspešan nastup u finalnim trkama Svetskog šampionata u Duizburgu. U četiri finalne trke naši reprezentativci osvojili su tri medalje - jednu srebrnu i dve bronzane.

Najuspešniji nastup imao je naš četverac na 200 metara. U prvom startu Ognjen Filipović, Dragan Zorić, Milan Đenadić i Boran Sibinkić su odlično krenuli, međutim start je ponovljen jer se startni blok u trećoj stazi, gde su bili Belorusi nije spustio. Taj detalj je presudno uticao na ishod finala. U ponovljenom startu, naši momci su opet dobro krenuli i po običaju posle pedesetak metara polako prešli u vođstvo. U samoj završnici njima je ipak nedostajalo dovoljno svežine (Filipović i Zorić samo 25 minuta pre su imali trku dvoseda), pa su ih Mađari prestigli za samo 2 stotinke. Bronza je pripala Rusima koji su zaostali za Srbima 2 desetinke.

Seriju medalja u nedelju su otvorili Ognjen Filipović i Dragan Zorić koji su u snažnoj završnici uspeli da se domognu bronzanog odličja u trci dvoseda na 200 mestara. Sve su iznenadili Belorusi Piatrusenka i Makneu, koji su u nekoliko početnih zaveslaja stekli ogromnu prednos, koju su očuvali do kraja. Drugo mesto pripalo je Nemcima Rauhu i Visketeru, a naš dvosed je silovito finiširao do bronze...

U trećem pohodu na SP devojke u srpskom četvercu Antonija Panda, Miljana Knežević, Marta Tibor i Renata Kubik su uspele da se domognu bronzane medalje, medalje koju su svojim rezultatima u protekle tri godine zaslužile. Zlato na 200 metara četveraca pripalo je Nemačkoj, a srebro Mađarskoj.

Nebojša Simić je bio četvrti predstavnik Srbije u A finalu na 200 m, gde je zauzeo 9. mesto. Posle evropskog finala, Nebojša je veslao i svetsko finale u jednosedu. Njega očekuje još jedno veliko finale u četvercu na 500 m, koje je na programu u nedelju posle podne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve