Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 06.07.2013.

17:06

Split: Dobri rezultati jedriličara

Na otvorenom Evropskom juniorskom prvenstvu u jedrenju u klasi Laser Radial u Splitu Luka Tošić je u svojoj kategoriji (ispod 17 godina) osvojio četvrto mesto.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je u ukupnom plasmanu (jedriličari ispod 19 godina) zauzeo 51. mesto u konkurenciji 191 takmičara iz 33 zemlje.

”Imao sam prestup u poslednjoj trci kvailifikacija, što je bilo dovoljno da se ne plasiram u Zlatnu grupu. Konkurencija je bila jaka, svaka greška je odnosila desetak mesta, a vetar jako promenljiv i slab. Sada se okrećem Svetskom prvenstvu za juniore na Kipru koje se održava krajem meseca”, kaže Luka Tošić.

Tara Tošić, Lukina sestra, jedina se od naših reprezentativaca plasirala u zlatnu grupu, gde je osvojila 38. mesto u ženskoj konkurenciji. Poslednju od devet trka prvenstva nije mogla da završi zbog pucanja jarbola.

”Imala sam tu nesreću da mi se skoro nov jarbol polomi. Iako zbog toga nisam postigla rezultat kakvom sam se nadala, jako sam srećna sto sam u ovako jakoj konkurenciji opet uspela da se plasiram u zlatnu grupu. Jedva čekam Svetsko prvenstvo za žene ispod 21 godine na Balatonu u Mađarskoj, gde će konkurencija biti još jača”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve