Česi deklasirali SAD

Reprezentacija Češke pobedila je selekciju SAD sa 3:0 (2:0) na SP u Nemačkoj, u prvom meču grupe E.

Izvor: MR

Ponedeljak, 12.06.2006.

20:04

Default images

Česi su zahvaljujući fenomenalnoj partiji Tomaša Rosickog stigli do važne pobede, kojom su otvorili sebi put ka osmini finala. Vodeći gol postigao je Koler već u 5. minutu, a dvostruki strelac bio je igrač utakmice Rosicki, u 36. i 76. minutu.

Sa druge strane, Amerikanci su bili prilično bezopasni po gol Petera Čeha, iako su na sredini dobro kombinovali i imali veći posed lopte tokom meča. Medjutim, u napadu nisu imali ideju i samo jednom su uspeli da pogode okvir gola.

Amerikanci, koji su dosta očekivali od ovog SP, doživeli su šok već u 5. minutu, kada je na centaršut Grigere, dvometraš Jan Koler sjajno odreagovao i glavom matirao golmana Kejsija Kelera.

„Jenkiji” su medjutim uspeli da se konsoliduju i u 11. minutu prvi put zaprete Peteru Čehu, kada je Poup glavom poslao loptu pored gola. Amerikanci su nakon toga kontrolisali igru i posle pola sata Rejna pogadja stativu šutem sa ivice šesnaesterca, što je bila i njihova najbolja šansa na utakmici.
foto: zvanièni sajt
Medjutim, u trenutku kada je pritisak pred njihovim golom bio sve veći, Rosicki fenomenalnim udarcem sa 25 metara udvostručuje vodjstvo Čeha. Uzimajući u obzir da su Amerikanci, uprkos većem posedu lopte, bili potpuno bezopasni u napadu, gol Rosickog je bio znak za početak slavlja čeških navijača u Gelzenkirhenu.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, ali Česi doživljavaju peh kada se Koler povredio i napustio igru uz bolnu grimasu na licu.

Selektor SAD-a Brus Arena pokušao je na poluvremenu da osveži ekipu dvostrukom izmenom, ali efekta nije bilo, kao ni ozbiljnijih prilika, dok su na drugoj strani Poborski i Rosicki nekoliko puta ugrozili gol Amerikanaca.

U 76. minutu sve je bilo gotovo, kada je Rosicki posle još jednog sjajnog prodora kroz sredinu ponovo savladao Kelera za konačnih 3:0.

Sledeći meč Česi igraju protiv Gane, dok će SAD morati da se „izvlači” i to protiv Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: