Miler: Ronaldo me nije iznenadio

Legendarni centarfor reprezentacije Nemačke Gerd "Bombarder" Miler nije više najbolji strelac Svetskih šampionata.

Miler je u utorak čestitao Ronaldu na rekordnom 15. pogotku na Svetskim šampionatima, što je jedan više od Milera, koji je svojih 14 golova postigao na Mundijalima 1970. i 1974. godine.

U razgovoru za zvanični sajt Svetskog šampionata u Nemačkoj, FIFAworldcup.com, Miler kaže da nije iznenadjen novim rekordom:

Izvor: MR

Utorak, 27.06.2006.

21:54

Default images

"Čak i pre nego što je počelo prvenstvo bilo je jasno da će Ronaldo postići najmanje 2 gola i izjednačiti moj rekord ili ga oboriti. To nije bilo iznenadjenje", kaže Miler.

Miler je rekord postavio igrajući na dva šampionata, 1970. i 1974. godine:

"Uvek sam govorio da ja nisam rekorder, već da je pravi rekorder Žist Fonten, koji je postigao svih 13 golova na jednom turniru. Medjutim, iako je Ronaldu ovo treće SP, to ne umanjuje njegov uspeh. Po mom mišljenju Ronaldo je najbolji i najpotpuniji centarfor na šampionatu u Nemačkoj".

"Brazilu je potreban Ronaldo, jer nemaju bržeg od njega u napadu. Nije bio u formi na prva dva meča, ali je protiv Japana lako mogao da postigne i 5 golova".
O dosadašnjem toku Mundijala u Nemačkoj Miler kaže:

"Nisam potpuno zadovoljan. Neke od utakmica nisu bile na nivou. Nemačka me je prijatno iznenadila, kao i opšta atmosfera, kako na stadionima, tako i van njih. Neverovatno je koliko su entuzijazma pokazali navijači".

Govoreći o igrama reprezentacije Nemačke, Miler kaže da nije očekivao da Nemačka primi tako malo golova na dosadašnjim utakmica:

"Nemačka odbrana je neverovatna. Na pripremnim utakmicama je bilo mnogo razloga za zabrinutost, ali već tri utakmice nismo primili gol. Iako nismo imali jake protivnike, a Švedska me je naročito razočarala, najveći test očekujem protiv Argentine. To će biti težak, ali izuzetno zanimljiv meč. Imaju 5 napadača svetske klase i nije bitno ko im igra".

Miler se osvrnuo i na ofanzivnu liniju Nemačke:

"Miroslav Klose je imao odličnu sezonu u Verderu i tako nastavio i na SP. Izuzetno je napredovao kao igrač. Lukas Podolski takodje odradjuje sjajan posao, tako da Nemačka ima dva opasna igrača", rekao je Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: