Duljaj: Daćemo sve od sebe

U petak, u 15 časova na stadionu u Gelzenkirhenu, reprezentacija Srbije i Crne Gore igra utakmicu koja određuje njenu dalju sudbinu.

Pobeda daje pravo na nadu, a poraz znači da je vreme da se pakuju koferi.

Protivnik je reprezentacija Argentine, i zadatak neće biti nimalo lak.

Izvor: Sonja Nikèeviæ

Četvrtak, 15.06.2006.

13:11

Default images

Na pres konferenciji dan pre odlučujuće utkamice reprezentacije SCG sa Argentinom, najčešće postavljano pitanje reprezentativcima je da li se pakuju koferi ili  se ostaje u Nemačkoj, kaže za B92 igrač sredine terena Igor Duljaja.

" Po mom mišljenju, stvarno smo odigrali sasvim dobro protiv Holandije, istina je da smo imali dosta šansi i polušansi, međutim nismo uspeli da postignemo gol.“

Iskusni fudbaler ukrajinskog Šahtjora, ističe da ne treba kriviti samo napad zbog konačnog rezulatata.

„Moguće da postoji i krivice nas igrača koji igramo u veznom redu jer im nismo dovoljno gurali loptu napred, za taj završni pas, međutim imali smo i mi dosta naših obaveza, jer ipak nismo igrali protiv neke obične reprezenatcije, nego protiv Holanđana“.

Opšti utisak je da je Igor Duljaj, sjajno odigrao uz desnu aut liniju na utakmici protiv Holadnije. U prvom poluvremenu je igrao povučenije, uz Arijana Robena a drugom delu igre se i on više koncentrisao na napad.

„Mislim da je ta pozicija veoma specifična, i uopšte nije lako, dovoljna je jedna greška i da sve krene u suprotnom pravcu od očekivanog, baš kao što se nama desilo protiv Holandije. U principu, do sada nisam imao nikakvih problema, ali selektor je taj koji bira ulogu, a ja ću pokušati da je ispunim“.

Upitan koliko je važan sastav ekipa i formacija u kojoj se igra, i šta je najvažnije, Igor Duljaj kaže da je najbitniji pristup.

„Formacija je nevažna po mom mišljenju. Pristup je najbitniji, ukoliko svi budemo igrali maksimalno ozbiljno, u šta ne sumnjam, i ako nas sreća bude pogledala, možemo da izvučemo povoljan rezultat.“

Sjajni fudbaler SCG izjavio je da u plavom taboru još nisu razmišljali koliko će ofanzivno krenuti u meč sa Argentinom.

„U utakmici sa Argentinom sigruno nećemo igrati na remi. Daćemo sve od sebe da dobijemo tu utakmicu. Ali, biće izuzetno teško, jer, opet, svi znaju koliko je kvalitetna reprezentacija Argentine“.

Za kraj Duljaj je rekao da su reprezentativcima SCG dani veoma ispunjeni, ali da slobodno vremene najčešće ispunjavaju opuštanjem uz karte i bilijar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: