Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.06.2006.

21:03

Pele: Do sada odličan fudbal

Na dosadašnjim utakmicama na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj postignuto je više od 100 golova i na pojedinim mečevima vidjen je fantastičan fudbal. Najbolji fudbaler svih vremena, Brazilac Pele, u razgovoru za zvanični sajt Svetskog prvenstva govorio je o dosadašnjem toku Mundijala u Nemačkoj i njegovim očekivanjima u nastavku takmičenja.

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

"Izuzetno uživam u dosadašnjem toku šampionata. Pre svega zbog dobrog sudjenja, ali i zbog toga što je veliki broj ljudi najavljivao da će ovo biti prvenstvo sa malo golova i izrazito defanzivnom igrom. Medjutim, prosečan broj golova po utakmici je odličan. Mislim da je ovaj šampionat bolje počeo nego onaj u Japanu, pre 4 godine".

O dosadašnjim partijama Brazila, Pele kaže:

"Brazil je postigao ono što smo očekivali, a to je da pobedjuje i prodje u drugi krug bez mnogo problema. Svi su medjutim očekivali da oni naprave šou. To se nije desilo i navijači su malo razočarani. Medjutim, bitno je da su prošli dalje".

Pele kaže da Brazil ne treba da se brine o tome protiv koga će igrati u osmini finala:

"Na Svetskom prvenstvu ne bi trebalo da birate svoje protivnike. Morate da budete spremni da igrate sa svakim timom. Naravno, ko god dobije Nemačku će imati problema. Ako Brazil bude prvi u grupi može da igra sa Nemcima tek u finalu i to je veoma bitno".

O ostalim ekipama na SP, Pele kaže:  

"Argentina je do sada igrala veoma dobro, ali ekipa koja me je najviše impresionirala nije prošla dalje – Obala Slonovače. Igrali su protiv dve vrhunske ekipe i bili ravnopravni. Samo im je sreća falila za pobedu. Tim koji me je najviše razočarao je Francuska, zato što su imali obavezu da se iskupe za neuspeh od pre 4 godine i to do sada nisu uradili".

Pele se osvrnuo i na Ronalda, koji u Nemačkoj ima šansu da obori rekorda Gerda Milera (14 golova, Ronaldo 12) kao najbolji strelac Svetskih šampionata svih vremena.

"Ako nastavi da igra imaće dovoljno utakmica da obori rekord. Nema sumnje da je on igrač koji može da obori rekord. Ali da bi postigli gol potrebna je i sreća. Pogledajte Freda koji je ušao u igru protiv Australije i na prvi kontakt sa loptom postigao pogodak. Tako možda i Ronaldu treba malo sreće".

O igračima koji su ga do sada impresionirali, Pele kaže:

"Najviše me je impresioniraom Nemac Lam. Od ostalih tu su Argentinac Maskerano. Što se Brazila tiče tu su Lusio i Ze Roberto u odbrani, kao i Kaka. Od mladih igrača tu su Mesi i Kristijano Ronaldo". Jedan od rekorda Pelea na SP u Nemačkoj je ugrožen. Engleski reprezentativac Teo Volkot bi nakon povrede Ovena mogao da dobije šansu, a ukoliko postigne gol oborio bi rekord Pelea kao najmladji strelac na SP (postavljen 1958):

"Ukoliko bi se to desilo, ne bih bio razočaran sve dok je Brazil šampion. To kažem zbog toga što sam ja 1958. godine bio strelac nekoliko golova a Brazil šampion, pa ne bi valjalo da Volkot postigne gol, a Engleska postane šampion".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve