Samizdat: Moja pravila igre

Western Union
Meč
Trajanje
Kretanje
Šut
Presretanje
Gol
Igrači
Čet
Arena
Tvoj tim
Tabela

Za igranje ove igre neophodno je da imate instaliran JAVA "plug-in"

Meč

Najvažnija sporedna stvar na svetu. Igra. Pred tobom je jedno nesvakidšanje fudbalsko iskustvo, potezna online multiplayer igra. Mix šaha i fudbala.

Trajanje

Jedan meč traje XX minuta. Svaki igrač u meču planira svoju akciju u okviru jednog poteza.Vreme trajanja poteza je 25 sekundi.

Kretanje

Za vreme jednog poteza potrebno je definisati putanje svojih igrača, što ćeš učiniti selektovanjem igrača i potom biranjem jednog od dozvoljenih polja. Polja na koja tvoj igrač može da se pomeri su određena njegovim tipom. Nakon izbora polja do kojeg igrač treba da dođe nacrtaće se linija koja predstavlja putanju.

Šut

Igrač koji poseduje loptu može da je šutne izborom shoot dugmeta i biranjem dozvoljenog polja Putanja šuta se razlikuje od putanje kretanja, i zavisi od tipa igrača koji šutira. Putanja šuta je drugačije predstavljena od putanje kretanja, kao tanja linija druge boje.

Presretanje

Ako tvoj tim ne poseduje loptu, to znači da moraš da se braniš. Osnovni cilj u toj situacji je oteti loptu protivničkom igraču. Otimanje lopte se vrši presretanjem lopte, ili igrača sa loptom, na istom polju terena.

presretanje

Gol

Cilj igre je naravno dati gol. To se postiže pozicioniranjem lopte, ili igrača sa loptom, na neko od tri polja ispred sličice gola.

gol gol gol!! gol

Igrači

Postoje tri tipa igrača: napadač, odbrambeni i golman. Prilikom kreiranja tima i definisanja formacije razmislite i o strategiji koju ćete koristiti, svaki tip igrača ima svoje prednosti i mane, napadač ima dužu putanju, ali nešto kraći šut, i ne pokriva sva polja u svojoj okolini, dok odbrambeni igrač ima kraću putanju kretanja ali pokriva sva polja u svojoj okolini.

Poseban igrač je golman, koji ima jako ograničeno kretanje ali i jedinstvenu sposobnost ispucavanja lopte koju nije moguće presresti (osim u slučaju pozicioniranja na polje na koje je lopta ispucana).

Čet

I u okviru igre postoji chat koji možete koristiti za prijatni dijalog sa protivnikom, ali i za šaputanje prijateljima ma gde u igri oni bili.

Arena

Sve okršaje počinješ iz jedne od arena, evo kratkog opisa elmenata koji čine ekran arene

Svaka arena ima 18 polja za mečeve. Ikonica igrača na polju znači da neko čeka na meč. Kada je meč u toku na polju se vide dva igrača i trenutni rezultat utakmice.

Postoji 12 arena, svaka prestavlja izolovano bojište, ako zatekneš preveliku gužvu u nekoj od arena potraži neku rasterećeniju. Sva konverzacija se obavlja na nivou arene.

Omogućava slobodnu razmenu mišljenja među svim posetiocima arene. Ukoliko želiš da šapneš nešto nekome posebnom koristi sledeću komandu:

/w [korisnicko ime] [tekst poruke]

i onaj kome je poruka namenjena će je primiti ma gde se nalazio.

^Predstavlja listu svih korisnika u aktivnoj areni.

Tvoj Tim

Ovaj ekran ti omogućava da definišeš izgled i formaciju svog tima. Izaberi zastavu pod kojom igraš, imenuj igrače, odredi im poziciju na terenu i zaduženja u igri izborom tipa.

Tabela

Tabela sa rezultatima. Uvid u rezultate svih igrača. Prikaz rezultata timova koji su ti najbliži na tabeli.