Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

13:39

Ilić: Odlična trka četverca

Selektor srpskih veslača Nebojša Ilić istakao je da je prezadovoljan plasmanom četverca bez kormilare u polufinale na Olimpijskim igrama u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Četverac u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić, je do mesta u polufinalu došao posle represaža u kojem je bio ubedljivo prvi.

“Naš četverac je izveslao jednu odličnu trku, kako na tehničkom tako i na taktičkom planu. Od početka su držali sve konce u svojim rukama uspevši da trijumfuju u izuzetno jakoj konkurenciji”, rekao je Ilić.

Pobeda u repesažu posebno dobija na težini ako se zna da je u ovoj trci svim posadama iznad glave visio oproštaj od Igara. Nije bilo mesta za bilo kakve kalkulacije, svi su ušli u trku s namerom da odveslaju svoj maksimum. U takvoj situaciji naša mlada posada je pokazala ogromnu psihološku snagu i kvalitet, ujedno dokazavši da je napravila ogroman pomak u odnosu na prošlu godinu”, naglasio je Ilić.

Pre četverca, u polufinale se plasirao i dvojac, a Ilić ističe da su obe posade tako ispunile zacrtan cilj u Londonu.

Oba čamca su plasmanom u polufinale ostvarila dosadašnji cilj. Doduše, obe posade su imale trku više, budući da su morale da veslaju i u repesažima. Bilo kako bilo zadovoljan sam dosadašnjim izdanjima. Ostali smo na olimpijskom putu u konkurenciji najboljih svetskih posada”, istakao je Ilić, “Sudeći po razvoju situacije u dosadašnjim trkama svaka prognoza je nezahvalna. Svi će imati pred sobom dva kilometra, a ostaje da se vidi ko će se u datom trenutku najbolje snaći. Od našeg dvojca se pre svega očekuje da pruži svoj maksimum i siguran sam da će on to i učiniti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve