Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

11:20

I četverac u polufinalu u Londonu

Srpski četverac bez kormilara plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Londonu, posle pobede u repesažu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Četverac u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić, je vodio vrlo bzo posle starta do cilja i na kraju zabeležio vreme od 6:01.97 minuta.

Sa skoro dve sekunde zaostatka kroz cilj je prošla posada Novog Zelanda, dok je plasman u polufinale izborila i trećeplasirana selekcija Italije. Poslednje, četvrto mesto, zabeležila je Češka, koja je tako završila takmičenje.

Polufinale u discipline četverac bez kormilara na programu je u četvrtak od 11.10, dok je finale dva dana kasnije.

U repesa\u, naš teški četverac, jedna od najmlađih posada u Itonu, od početka je krenuo silovito. Posle prvih 500 metara je bio drugi, a onda je počeo da pojačava gas i već na posle 600 metara je izbio na čelo. Sigurnim i snažnim zaveslajima počeo je da uvećava prednost i u poslednjih 500 metara je ušao za više od dužine čamca prednosti u odnosu na drugoplasirane Novozelanđane.

I sam finiš naš čamac je izveslao izvanredno. Odbio je sve napade i sa gotovo tri sekunde prednosti u odnosu na drugog trijumfalno je prošao prvi kroz cilj. Visoko podignute ruke bile su znak da su svi odreda bili prezadovoljni izdanjem u repesažu.

Pre četverca, plasman u polufinale u Londonu obezbedio je dvojac bez kormilara u sastavu Nikola Stojić i Nenad Beđik, direktno iz kvalifikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve