Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 30.07.2012.

11:16

Dvojac Stojić-Beđik u polufinalu

Srpski dvojac bez kormilara koji čine Nikola Stojić i Nenad Beđik plasirao se u polufinale ove veslačke discipline na Olimpijskim igrama.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Stojić i Beđik su do polufinala stigli drugim mestom u repesažu, a 2.000 metara izveslali su za 6:26.61 minuta.

Pobedili su Nemci Braun i Dahota sa četiri sekunde prednosti, dok su do polufinala stigli još Amerikanci Pešek i Steford sa sekundom zaostatka za našim tandemom. Četvrti bez plasmana ostali su Mađari.

Nemci su na startu postavili jak ritam, a prvi su ih pratili Amerikanci. Posle prve četvrtine naš dvojac je bio na poslednjem mestu sa jednom i po sekundom zaostatka za timom SAD-a.

Stojić i Beđig su potom pojačali tempo i na polovini trke prestigli Mađare. Vođstvo su u međuvremenu poreuzeli Nemci, dok je naš tim prestigao Amerikance uz zaostatak za liderom od pola čamca.

U samom finišu niko nije uspeo da isprati sjajan ritam Nemaca, ali su Stojić i Beđik odoleli Amerikancima i kao drugoplasirani u repesažu stigli do polufinala.

Iz takmičenja su eliminisani Mađari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve