Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 30.07.2012.

09:41

Dan III: Velja u žiži, teniseri 3/4

Treći dan Olimpijskih igara od srpskih olimpijaca obeležio je 19-godišnji plivač Velimir Stjepanović, koji se plasirao u finale na 200 metara delfin stilom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odličan plasman zabeležio je veslački dvojac Stojić-Beđik, koji je izborio mesto u polufinalu.

Razočarao je Nemanja Mirosavljev koji je bio 30. u kvalifikacijama, dok će u repesaž morati četverac. Odbojkašice su poražene i od Južne Koreje 3:1.

Janko Tipsarević i Ana Ivanović su pobedili u drugom kolu, a Viktor Troicki i Novak Đoković su ispali u dublu, dok su Janko i Nenad Zimonjić prošli u osminu finala.

Četvrtog dana od srpskih sportista na borilišta izlaze Đoković, Stjepanović, odbojkaši, rukometaši i veslači.

21:51 Stjepanovićev najveći uspeh karijere

Od svih naših sportista, poslednji na borilište je izašao Velimir Stjepanović, koji je zabeležio definitivno najveći uspeh u karijeri plasmanom u finale u disciplini 200 metara delfin stilom.

Stjepanović je ostvario vreme od 1:55.13 minuta, što mu je bilo dovoljno za četvrto mesto u polufinalnoj grupi i plasman u finale kao osmoplasirani.

U Stjepanovićevoj grupi, najbrži je bio svetski rekorder Majkl Felps, koji je imao vreme od 1:54.53 minuta, i za šest desetinki je bio brži od našeg reprezentativca. Ispred Stjepanovića našli su se i Dinko Jukić iz Austrije i Poljak Pavel Korzanjovski.

Što se tiče plivačkih takmičenja u ponedeljak se u centru pažnje našla sjajna Litvanka Rita Mejlutite, koja je napravila senzaciju osvajanjem zlata na 100 metara prsno.

16:06 Janko i Ana dobili, poraz Viktora i Novaka, prošli Zimonjić i Tipsarević

Janko Tipsarević plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara, pošto je pobedio Nemca Filipa Pečnera sa 3:6, 6:3, 6:4.

Janko će u osmini finala igrati sa Džonom Iznerom, a u istu fazu takmičenja plasirala se Ana Ivanović trijumfom nad Elenom Baltačom 6:4, 7:6 (7-5). Ivanovićevu sada čeka Kim Klajsters.

Novak Đoković i Viktor Troicki u prvom kolu dublova izgubili su od Šveđana Linšteda i Brunstroma sa 7:6 (10-8), 6:3. Tipsarević i Nenad Zimonjić pobedili su Kližana i Lacka sa 6:3, 6:3.

Izveštaje sa mečeva pročitajte ovde.

14:55 Odbojkašice nisu uspele da se vrate

Debakl na premijeri protiv Kine sve je razočarao, odbojkašice će u ponedeljak pokušati da se iskupe protiv Južne Koreje. Međutim, devojke su ponovo poražene , ponovo sa 3:1 (25:12, 25:16, 16:25, 25:21).

Naše odbojkašice sada imaju dva poraza, i samo u domenu teorije mogu da se plasiraju u četvrtfinale. Sledeči meč Srpkinje igraju protiv reprezentacije Turske, u sredu.

11:46 Četverac ide u repesaž

Srpski četverac bez kormilara - Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić nije uspeo da se direktno plasira u polufinale.

Naš tim je bio peti kvalifikacijama pa će se za plasman u polufinale boriti u repesažu. koji će nastupiti u kvalifikacijama. Srpski četverac boriće se sa posadama Novog Zelanda, Australije, Kanade i Nemačke.

Trku je od početka do kraja vodila Australija ispred Novog Zelanda, naš tim je dobro pratio rivale, te na polovini i na 1.500 metara bio je treći.

Međutim, u poslednjih 500 metara pojačali su Nemci i Kanađani, pa je naš tim stigao tek peti.

11:31 Stjepanović rekordom do polufinala!

Mladi srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u polufinale u disciplini 200, metara delfin isplivavši treće vreme u kvalifikacijama.

Stjepanović je sa rezultatom 1:54,99 minuta bio brži i od Majkla Felpsa. Polufinale je večeras u 21.32h.

11:16 Stojić i Beđik u polufinalu

Srpski dovojac Nikola Stojić i Nenad Beđik plasirao se u polufinale Olimpijskih igara. Naši predstavnici zauzeli su drugo mesto u repesažu iza dvojca Nemačke, a ispred SAD-a koji se takođe plasirao.

Polufinale je na programu u sredu u podne, dok je finale zakazano za petak u 11.20 časova.

11:08 Mirosavljev razočarao, tek 30.

Nakon bronze Zlatića i finala Arunovićeve, trećeg dana Olimpijskih igara naša uzdanica u streljaštvu bio je Nemanja Mirosavljev, ali se nije uspeo plasirati u finale u disciplini vazdušna puška.

Mirosavljev je posle maksimalne prve serije, u sledeće tri imao sedam "devetki", i tako ostao bez plasmana među najboljih osam. Takmičenje je završio na 30. mestu sa 591. krugom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve