Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 29.07.2012.

12:39

Dupli veslački program u ponedeljak

Srpski veslači imaće u ponedeljak dupli program na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto će na staze izaći dvojac i četverac bez kormilara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvojac bez kormilara, Nikola Stojić i Nenad Beđik veslaće od 11.10 u repesažu i pokušati da u konkurenciji SAD, Nemačke i Mađarske izbore jedno od prva tri mesta za polufinale.

Pola sata nakon dvojica bez kormilara na stazu u Itonu izlazi četverac bez kormilara kormilara Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić koji će nastupiti u kvalifikacijama.

"Očekujem da dvojac odvesla dobru trku kao u kvalifikacijama, ali sa drugačijim ishodom. Imaće jaku konkurenciju, a to što su Stojić i Beđik imali bolje vreme u kvalifikacijama u odnosu na SAD, Nemačku i Mađarsku, ne mora ništa da znači u repesažu", rekao je selektor Srbije Nebojša Ilić.

Srpski četverac boriće se sa posadama Novog Zelanda, Australije, Kanade i Nemačke.

"Budući da je ovo prva trka teškog četverca u Itonu očekujem, pre svega, da odvesla na svom maksimalnom nivou, kako taktičkom tako i tehničkom. Naši momci su u teškoj grupi u kojoj je Australija blagi favorit. Od ostalih reprezentacija Novog Zelanda, Kanade i Nemačke, iako pripadaju veslačkim velesilama, bili smo bolji ove sezone", objasnio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve