Vanja: Marijana me osposobila za OI

Kapiten srpskih vaterpolista Vanja Udovičić rekao je da ga je alternativna isceliteljka Marijana Kovačević osposobila da zaigra u Londonu.

Udovičić je imao velike probleme sa povredom uoči Olimpijskih igara u Londonu, zbog čega je propustio veliki broj pripremnih utakmica.

Posle svih povreda, stvarno bih hteo da se zahvalim timu koji me je osposobio da igram na Olimpijskim igrama. To su Milan Mileusnić sa svojim timom, gospodin Branko Dulić i za mene možda najveća Marijana Kovačević“, rekao je Udovičić novinarima na prijemu za srpske olimpijce u Skupštini Beograda.

Marijana Kovačević je postala poznata pošto je alternativnim metodama lečila velike svetske sportske zvezde, između ostalih fudbalere Robina Van Persija, Glena Džonsona, Alberta Rijeru, Vensana Kompanija, Frenka Lamparda i druge. Kovačevićevu je tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2010. godine u Južnoj Africi angažovao Fudbalski savez Gane.

Udovičić je na Igrama u Londonu predvodio srpske vaterpoliste do osvajanja bronzane medalje.

Teško je plasirati se na samo takmičenje, a osvajanje medalje je san svakog sportiste, koja god boje bila. Ova je najsjajnija zbog načina na koji smo je osvojili“, rekao je Udovičić, aludirajući na preokret koji su uspeli da naprave u meču za bronzu sa Crnom Gorom, „Prvenstveno smo verovali da možemo da istrajemo. Pokazali smo da smo veliki šampioni i sportisti, jer nije lako posle izgubljenog polufinala smoći snage i igrati za treće mesto. Veličina ove ekipe je da pobedi kada igra loše“.