Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 12.08.2012.

20:44

Crnogorci šokirani porazom

Crnogorskim vaterpolistima teško je pao poraz od reprezentacije Srbije u borbi za bronzanu olimpijsku medalju.

Izvor: B92, vijesti.me

Autor:B92, vijesti.me

Default images

Selektor Ranko Perović posle utakmice uhvatio se za glavu ne verujući šta je snašlo njegovu ekipu.

U dramatičnom meču za treće mesto na Olimpijskim igrama Srbija je u Londonu pobedila Crnu Goru sa 12.11.

"Ne znam šta reći. Nemam reči, izgubili smo utakmicu sa milion šansi. Sve smo napravili, ali smo na kraju primili neke golove. Nismo bili dovoljno koncentrisani u napadu, da završimo utakmicu. Potpuno sam ostao bez teksta", izjavio je Perović posle utakmice u Londonu, a prenose podgoričke "Vijesti".

List navodi da je jedan od najboljih igrača, iskusni Vladimir Gojković, porazom završio karijeru i da današnji neuspeh boli pošto je Crna Gora drugi put uzastopno stigla do polufinala, ali ne i do medalje na Olimpiskim igrama.

"Mislim da smo odigrali dobro. Vodili smo celu utakmicu, imali i 11:8, ali smo opet primili nesrećan gol. Nikić je ubacio odbitak da se Srbija vrati na jedan razlike, a onda su stigla i dva fenomenalna gola Filipovića. Imali smo dva puta po igrača više, ali ih nismo iskoristili", rekao je Gojković, dodajući da je igračima najteže što nisu osvojili olimpijsku bronzu.

"Ovo nam je već drugi put, ali mislim da smo napravili veliki uspeh. Drugi put uzastopno na Olimpijskim igrama smo medju četiri, a Hrvatska i Italija od 1996. do sada nisu bile u polufinalu. Mislim, ipak, da smo imali kvalitet, da smo mogli da dodjemo do medalje, ali nismo imali sreće", zaključio je Gojković.

Zlatnu medalju na Igrama u Londonu osvojila je Hrvatska pobedom u finalu nad Italijom sa 8:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

19 h

U fokusu

Vidi sve