Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.07.2012.

15:50

Španci podneli žalbu FINA

Reprezentacija Španije žalila se Svetskoj vaterpolo federaciji (FINA) zbog poništenog gola u porazu od Hrvatske sa 7:8 u 2. kolu Olimpijskih igara u Londonu,

Izvor:

Autor:

Default images

U poslednjem trenutku utakmice Ivan Perez je šutirao ka golu Hrvatske za izjednačenje, a linijski sudija pokazao je da je lopta uz zvuk sirene prešla zamišljenu liniju. Glavni sudija utakmice, Boris Margeta iz Slovenije, međutim nije priznao pogodak.

Vargas je posle meča kazao da je neverovatno da u 21. veku sudije nisu iskoristile tehnologiju da provere da li je bio pogodak.

"Bio sam blizu i video sam da je gol. Čak sam počeo da se radujem... Na televiziji sam kasnije, takođe, video da je bio gol. Osećam se frustrirano jer je odluka sudija velika predrasuda protiv nas i nije poštena. Zaista je žalosno da u 21. veku nisu koristili tehnologiju da provere da li je bio gol", rekao je Vargas.

Posle sporne situacije španski selektor Rafael Agilar Morilo došao je do sudije Margete i pokazao mu da pogleda snimak šuta koji se prikazaivao na velikom ekranu pored bazena. U tom trenutku oko 5.000 gledalaca na tribinama je skandiralo "gol, gol" i "Španija, Španija".

"Trebalo je da se konsultuje sa linijskim sudijom koji je pokazao da je bio gol. Na Olimpijskim igrama postoje linijske sudije samo da bi gledale gol-liniju, a u ovom slučaju on nije ni konsultovan", istakao je selektor Španaca.

Posle dva kola Hrvatska ima dve pobede u Grupi A, dok Španija sada ima pobedu i poraz.

U toj grupi takmiče se još Italija, Grčka, Australija i Kazahstan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve