Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 29.07.2012.

16:42

"Delfini" moćni protiv Mađarske

Vaterpolisti Srbije odličnom igrom su sa ubedljivih 14:10 (2:2, 3:1, 6:3, 3:4), pobedili Mađarsku u prvom meču na Olimpijskim igrama.

Izvor:

Autor:

Default images

Srbija i Mađarska igraju prvi meč u okiru Grupe A u kojoj se nalaze i selekcije SAD-a, Crne Gora, Australije i Rumunije.

Srbija je utakmicu prelomila u prvoj polovini treće četvrtine kada su golove postigli Filipović, Prlainović i Pjetlović, a "delfini" stekli pet golova prednosti - 8:3.

Tokom celog meča odlično je branio golman Slobodan Soro, a najefikasniji je bio Prlainović sa pet golova.

Posle dva minuta igre Srbija je povela golom Slobodna Nikića. Srbija je gol postigla sa igračem više pošto je prehodno isključen Tamaš Varga, a kapiten Udovičić je proigrao Nikića.

Mađari su izjednačili takođe u situaciji sa igračem više, isključen je Gocić, a gol je postigao Tamaš Kašaš. U četvrtom minutu Srbija je ponovo povela. Filip Filipović je pronašao Milana Aleksića za 2:1.

Mađari do novog izjednačenja stižu ponovo sa igračem više. Gol za 2:2 postigao je Hošnjanski posle isključenja Mandića. Prva četvrtina je završena nerešeno - 2:2.

Srbija je ponovo prva postigla gol. Posle drugog isključenja Varge Filip Filipović je postigao prvi gol na meču. U narednom napadu Mađarske isključeni su Udovičić i Filipović pa je Mađarska upravo preko Varge stigla do izjednačenja.

Posle isključenja Hošnjaskog Srbija je lepom akcijom Rađena i Nikića stigla do novog gola za 4:3. Fantastičnim golom Vanje Udovičića iz daljine Srbija je u 12. minutu povela sa 5:3.

Srpski golman Slobodan Soro je sigurno branio tokom cele druge četvrtine. Srbija je u poslednjih 90 sekundi druge četvrtine propustile dve stoprocente šanse. Prvo je odlično otplivao kontru Milan Aleksić, ali je golman Seči dobro odbranio. Još jednu priliku imali su Aleksić i Pjetlović 13 sekundi pre kraja drugog poluvremena, ali je ostalo 5:3 posle 16 minuta igre.

Srbija je utakmicu prelomila u prvoj polovini treće četvrtine sa tri gola. Slobodan Soro na golu je svojim odbranama davao sigurnost celom timu. Prvo je Filipović pogodio za 6:3, zatim je Andrija Prlainović postigao svoj prvi gol na turniru za 7:3, a ubedljivo vođstvo Srbiji doneo je Duško Pjetlović u 20. minutu - 8:3.

Mađari su seriju Srbije prekinuli golom Gergeljija Kiša.

Mađari su potom počeli da se "vraćaju" u meč, ali su Pjetlović i Prlainović svojim golovima čuvali prednost "orlova", koju je u poslednjim trenucima treće četvrtine Mitrović vratio na pet razlike.

Početak poslednje četvrtine obeležio je raspoloženi Danijel Varga, ali je njegova dva pogotka na startu "poništio" Prlainović i omogućio Srbiji da mirnije odigra do kraja meča.

Četiri i po minuta pre kraja utakmice Norbert Madaraš je pogodio za minus tri Madjara, ali je onda Soro nastavio da pokazuje svoj kvalitet i nije dozvolio protivniku da dodatno smanji razliku.

Do kraja meča Madaraš i Prlainović su pogodili još po jednom za pobedu Srbije od 14:10 protiv devetostrukog olimpijskog šampiona.

Srpski vaterpolisti će u drugom kolu igrati u utorak u 19.20 protiv domaćina Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve