Pele: Igre u Londonu za primer

Legendarni fudbaler Pele rekao je da su organizatori Igara u Londonu postavili primer kako bi trebalo da izgleda najveći sportski događaj na planeti.

Izvor: JT

Četvrtak, 16.08.2012.

12:50

Default images

„Organizacija je bila sjajna, kao i ceremonija svečanog otvaranja Igara. Ceo stadion je bio pun, svi su uživali i bili dobro raspoloženi. Nadam se da će u Brazilu biti angažovana ista kompanija i da će napraviti sličan uspeh. Defintivno su postavili primer kako treba raditi“, rekao je Pele.

Naredne Olimpijske igre održaće se u Rio de Žaneiru, a prvi put u istoriji domaćin će biti grad iz Južne Amerike.

Igre u Riju ne odnose se samo na Brazil, već čitavu Južnu Ameriku, kao što je to bio slučaj sa Svetskim prvenstvom u fudbalu u Južnoj Africi pre dve godine. Šansa Brazila su turisti i mislim da zaista imamo šta da ponudimo svetu“, rekao je Pele.

Pele je dodao da je razgovarao sa predsednicom Brazila Dilmom Rusef, koja mu je obećala da će sve biti spremno na vreme.

Rekla mi je da najbolji ljudi rade na organizaciji Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Izgradnja stadiona neće biti problem. Trenutno nismo spremni, ali ko bi bio četiri godine pre početka. Jedini problem je administracija, ali to se može rešiti“, poručio je Pele.

Igre u Riju na programu su od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: