Istraga zbog samo 11 medalja na OI

Ministar sporta u vladi Kenije Pol Otuma najavio je pokretanje istrage zbog slabog učinka takmičara na Olimpijskim igrama u Londonu, gde su osvojili 11 medalja.

Izvor: JT

Sreda, 15.08.2012.

13:59

Default images

Od tog broja, dve medalje su zlatne, a Kenija je na kraju podelila 28. mesto u ukupnom poretku osvajača odličja u Londonu.

Ovoga puta neće biti sakrivanja. Kada spremimo izveštaj, objavićemo ga tako da svi mogu da vide. Već sam dao instrukcije svojim saradnicima, povući ćemo poteze koji će osigurati da se ovakve stvari ne ponove u budućnosti“, rekao je Otuma lokalnim medijima.

Po ukupnom broju osvojenih medalja, Kenija je treća najuspešnija afrička selekcija na Igrama u Londonu, iza Južnoafričke republike i Etiopije.

Potpredsednik Kenije Kalonzo Musioka i predsednik nacionalnog Olimpijskog komiteta Kipčoge Kejno stali su u odbrani sportista.

Reprezentativci su dali sve od sebe i mi kao nacija moramo da budemo ponosni na rezultate u Londonu. Važno je da sportisti i u budućnosti dobiju našu podršku“, rekao je Musioka.

Kenija je sa 14 medalja, od čega šest zlatnih, na prošlim Olimpijskim igrama u Pekingu zauzela 13. mesto u ukupnom plasmanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: