Đilas: Balkon nigde ne ide

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je prava privilegija stisnuti ruku srpskim sportistima koji su učestvovali na Igrama u Londonu.

Izvor: JT

Sreda, 15.08.2012.

08:59

Default images

Đilas je u utorak uveče priredio prijem za olimpijski tim Srbije, koji se iz Londona vratio sa četiri medalje – zlatom Milice Mandić, srebrom Ivane Maksimović i bronzama Andrije Zlatića i vaterpolista.

Srpske sportiste ispred gradske Skupstine ovacijama je dočekalo više hiljada građana skandirajući „Srbija, Srbija, šampioni, šampioni“.

Privilegija je biti gradonačelnik Beograda i videti kako grad stalno raste, a posebno ako imate priliku da stisnete ruku srpskim sportistima šampionima. Meni je najmilije bilo kada Ivana Maksimović rekla kako se nada da će za nju biti organizovan doček na balkonu. Balkon je tu, nigde ne ide, to je tradicija koju je uveo Vlade Divac još od osvajanja medalje 1995. godine“, rekao je Đilas.

Đilas je dodao da očekuje da već u sredu počnu pripreme srpskih sportista za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Mi u Srbiji smo takvi da ne vrednujemo uspeh ukoliko nije zlatan. Sam plasman na Olimpijske igre predstavlja veliki uspeh. U Londonu smo imali 115 trakmičara i očekujem da ih u Riju bude još više. Zahvaljujem našim olimpijcima što su građanima Srbije pružuli priliku da se raduju“, poručio je Đilas.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac istakao je da je ponosan na srpske sportiste.

Naša zemlja bila je uspešna u Londonu, a gradska vlast je imala inicijativu u pripremi programa finansiranja olimpijskog tima. Bili su stalno uz nas i oslonac ovog projekta i na tome im zahvaljujem“, zaključio je Divac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: