Vaterpolisti proslavili bronzu

Vaterpolisti Srbije, osvajači bronzane medalje na OI, proslavili su veliki uspeh u klubu Srbija, gde su se tokom poslednje dve nedelje okupljali Srbi u Londonu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2012.

11:21

Default images

Uz zvuke pesme "Vostani Serbie" i aplauze prisutnih vaterpolisti Srbije stigli su u klub koji se nalazi na obalama Temze, a zatim do ponoći uživali u sjajnoj muzici, srpskoj hrani i odličnoj amosferi.

Naravno, bilo je prilike i da se analizira uradjeno na Igrama u Londonu. Anrija Prlainović, najbolji strelac Olmpijskog turnira, rekao je da je veoma zadovoljan što se posle Pekinga i iz Londona vraća u zemlju sa medaljom.

"Očekivali smo da će biti teško, nadali smo se do ćemo otići do kraja, ali ovaj put nismo uspeli. Ne treba biti tužan, medalja je ogroman uspeh i jako mi je drago zbog ove generacije da je ostala na postolju i sa još jednog velikog takmičenja donela medalju. Turnir je bio jako težak, dugačak, sa dosta kvalitetnih timova, Madjarska i Crna Gora su ostale bez medalje, a znate kakve su ekipe", rekao je Prlainović Tanjugu.

On je dodao da će sačekati sledeću priliku da se popnu na viši stepenik.

"Do Rija ova ekipa treba još da igra, da se razvija, da osvaja titule i verujem da će biti tako", poručio je on.

Slobodan Nikić je rekao da se konačno oseća lagodno, jer su prošli dani stresa, nervoze, utakmica, sastanaka....

"Pokušavam da se vratim neke scene sa ovog turnira koji je predugo trajao. Na kraju smo izvukli samo jednu bronzu, krivo mi je što nismo ušli u finale, ali i bronza je kao zlato. Moj san je da osvojim zlato u Riju, tri puta sam bio evropski prvak, dva puta svetski, sa Olimpjskih igara imam srebro i bronzu. Ali, pitanje je šta će biti u Riju, mnogo je daleko, trenutno ne gledam ni šta će biti 2013. godine. Najvažnije je da svedemo utiske, da vidimo žašto smo izgubili tu jednu jedinu utakmicu na turniru, a posle ćemo da vidimo za dalje", zaključio je Nikić.

Proslavi u klubu Srbija prisustvovali su i čelni ljudi vaterpolo saveza na čelu sa predsednikom Veliborom Sovrovićem, kao i australijski košsarkaš srpskog porekla Aleks Marić.

Vaterpolisti Srbije se u ponedeljak vraćaju u Beograd čarter letom iz Londona zajedno sa ostalim srpskim olimpijcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: