Delfini: Više od vaterpola

Vateprolo reprezentativci Srbije bili su presrećni pošto su posle velikog preokreta pobedili Crnu Goru i osvojili bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92

Nedelja, 12.08.2012.

18:42

Default images

Centar Srbije Slobodan Nikić je istakao da bronzana medalja sija kao zlato i da je Srbija zaslužila medalju.

"Ova bronza sija kao zlato...Pobedili smo bez obzira što smo imali dva igrača manje, što smo igrali sa dva centra. Zasluženo smo uzeli bronzu. Koliko god da sam bio ogorčen posle polufinala, toliko sam sada srećan. Opet smo se vratili iz nemoguće situacije, pokazali srce i...da ne kažem šta i zasluženo smo uzeli bronzu, ovo je veliki uspeh za nas", kazao je Slobodan Nikić.

Nikola Rađen
je ponosan što je deo tima, čestitao je saigračima i zahvalio se navijačima.

"Jedva smo preživeli. Ponosan sam što su momci pokazali da imaju dosta kvaliteta, i da možemo ove utakmice da dobijemo i da donesemo medalju Srbiji i usrećimo je. Protiv Italije smo imali loš dan i nismo dobro odigrali, ali nadam se da smo ovom utakmicom pokazali da posedujemo ogroman kvalitet. Hvala svima, čestitam saigračima, hvala navijačima, ova medalja je deo vas."

Prlainović: Neverovatan put do medalje

Andrija Prlainović ocenio je da Srbija prošla neverovatan put da dodje do medalje.

"Ovo je zaista neverovatan put da se dođe do medalje u jednoj naizgled izgubljnoj utakmici. Uspeli smo da se vratimo u poslednjih šest minuta, i ubeđen sam da to može samo ova generacija Srbije. Nekoliko puta smo se 'vraćali iz mrtvih'. Nakon teškog, izgubljenog polufinala, uspeli smo da se vratimo, iako smo danas bili u zaostatku tokom većeg dela meča i da dođemo do bronze."

Filipović: Više od vaterpola

Beta
Filip Filipović je rekao da je utakmica bila "više od vaterpola" i da je bila veća od borbe za bronzu.

"Ovo je bilo više od vaterpola, više od meča za treće mesto. Nažalost i mi i Crna Gora smo izgubili u polufinalu. Nije bitno sada da li smo zaslužili ili nismo, bitno je da smo uspeli da se vratimo posle teškog polufinala i poraza. To je naša najveća moć, ta ljubav, to jedinstvo. Na 'minus dva', verovali smo u sebe i da možemo da preokrenemo. Videla se ta energija u vodi".

I Filipović je čestitao svojim saigračima i stručnom štabu na osvojenoj medalji.

"Čestitam igračima i stručnom štabu, nije ovo samo bronzani sjaj, ovo je mnogo više, ovaj meč je bio veći od onog koji bronzana medalja zaslužuje. Ostaje žal, ali posle ovakve pobede i utakmice, ni Srbija ni mi nemamo potrebe da žalimo za bilo čim. Idemo dalje, ova ekipa je osvajala odličje svako leto od kad se sastala".
Beta
Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Slobodan Soro tokom turnira nije davao izjave, ali je posle pobede nad Crnom Gorom burno reagovao.

Na konstataciju novinara Bete da je primio neke golove koje obično ne bi primio Soro je povišenim tonom poručio novinaru da nauči vaterpolo pravila. "Nisu nigde moji golovi, svi su iz nekih situacija. Malo bolje nauči vaterpolo ko šta radi, pa mi onda reci. Nije u redu uopšte".

Golman reprezentacije Srbije se na kraju ironičnom zahvalio novinarima.

"Bravo, odlično, svaka čast! Hvala vam, novinari! Hvala vam za Olimpijske igre, hvala vam za sve što ste uradili, molim vas, nemojte više!", rekao je Soro pre nego što je napustio miks zonu.

Na početku razgovora Slobodan Soro je istakao mu je bilo veliko zadovoljstvo što je bio deo tima koji je osvojio medalju na Olimpijskim igrama.

"Ovo je stvarno najbolja ekipa u kojoj sam ikada igrao, stvarno mi je veliko zadovoljstvo i čast što sam član ovakvog tima. Bez obzira na poraz od pre dva dana, pokazali smo da imamo karakter, dali gubili ili dobijali, ova ekipa je ogromna i idemo dalje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: