Deo strelaca stigao u Beograd

Deo streljačke reprezentacije Srbije doputovao je u Beograd, a na aerodromu su ih dočekale porodice, prijatelji, kolege i čelnici OKS.

Izvor: MJ

Utorak, 07.08.2012.

21:15

Default images

U Beograd su stigli osvajač bronzane medalje Andrija Zlatić, Andra Arsović, Bobana Veličković i Nemanja Mirosavljev.

Ivana Maksimović, Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Damir Mikec ostali su u Londonu da bodre ostale srpske olimpijce.

Nisam iskoristio veliku šansu koja mi se ukazala u disciplini MK pištolj. Moram i da priznam da koliko sam imao sreće u gađanju vazdušnim pištoljem da svi pogoci budu, bar što se tiče onih decimala, na mojoj strani, toliko nisam imao sreće u drugoj discipline”, rekao je Andrija Zlatić koji je vazdušnim pištoljem osvojio bronzu i doneo 99. olimpijsku medalju srpskom sportu.

On kaže i da ga nije iznenadila medalja Ivane Maksimović.

Svako od nas osmoro u streljačkom timu je mogao da osvoji medalju toliko smo bili dobro pripremljeni i motivisani. Sve su to vrhunski strelci ali je konačan plasman zavisio i od raspoloženja, da li si imao dan, ali i kako su rivali gađali. Mislim da naše medalje nisu poslednje na ovim Igrama, biće ih još, u našem olimpijskom timu ima sportista koji mogu da nam se pridruže i osvoje odličja”, zaključio je Zlatić.

Andrea Arsović je istakla da polasmani nisu opravdali očekivanja.

Plasmani nisu onakvi kakve sam očekivala. Nedostajalo je malo sportske sreće. Za mene su olimpijske igre bile i jedan prekrasan doživljaj i veliko iskustvo na takmičarskom planu”, kaže Arsović.

Trener reprezentacije Mira Maksimović, mama Ivane, govorila je upravo o tom faktoru sreće i navela primer Mirosavljeva koji je zbog tog delića milimetra koji 9,9 razdvaja od centra i čini razliku od punog kruga ostao bez finala.

Bila sam srećan i kao majka i kao trener. Čini mi se da još sanjam lep san i trebaće vremena da se probudim”, dodaje Maksimovićeva.
Nemanja Mirosavljev se jedva izvukao iz zagrljaja kćerke Mije i sina Andrije.

Imali smo sjajan olimpijski tim, ali ne teba da zaboravima da su kod kuće ostali i Stevan Pletikosić, Lidija Mihajlović, Dimitrije Grgić... koji po kvaletetu imaju mesta ali na žalost moglo je da gađa samo osmoro. Bio sam priremljen za vrhunski rezultat u Londonu, ovo su moje pete igre i ponovo mi je sreća okrenula leđa. Zbog mnogo devetki elektronski mereno 9,9 ili 9,8 u meču iskusto sam plasman u finale trostava. Takvi pogoci „ubijaju“ psihu strelca, sve uradiš kako treba, opališ, misliš centar kad ono 9,9! Nisam gubio nadu do kraja, završio sam sa 99 krugova u poslednjoj seriji i nadao sam se da ću se izvući, ali je malo nedostajalo. Najbolji plasman deseto mesto, zabeležio sam MK puškom 60 metaka ležeći gde sam najmanje očekivao. Moja nova šansa je Rio 2016. neću se predati dok ne osvojim olimpijsku medalju”, odlučan je Mirosavljev.

Trener i sestra Zorane, Jelena Arunović istakla je da nije nezadovoljna rezultatom.

Bila je spremna za visoke rezultate i plasmane. Dve godine smo posvetile učešću na OI i sa dva finala, četvrtim i sedmim mestom ne mogu da budem nezadovoljna kao trener. Dala je sve od sebe, nijanse su odlučile u obe discipline. Vazdušnim pištoljem je osvojila svetsku tutulu 2010. u Minhenu sa 385 krugova, u Londonu je bila sedma. Znam da nikada nećemo zaboraviti taj momenat kada joj je izmakla medalja MK pištoljem i najvažniji zadatak biće mi da je nateram da to potisne i nastavi dalje. Ona je u krugu najboljih strelaca sveta i tu joj je i mesto. Kao sestra, teško sam sve preživela, dve noći nisam spavala posle finala MK pištoljem. Kada sve saberem, ne bih ništa menjala, sve smo uradile kako treba. Nedostajalo je malo za još veći uspeh”, kaže Jelena Arunović.

V. d. selektora Goran Maksimović je sumirao prve utiske.

Srebro, bronza i pet finala su ogroman uspeh. Svi strelci zaslužuju čestitke dali su sve od sebe, ali ponekad to nije dovoljno, moraš i da imaš dan, da ti se sve uklopi i da bude i sreće. Andrija i Ivana su medaljama vratili srpsko streljaštvo na listu osvajača olimpijskih tofeja posle pauze u Pekingu. Srce mi je puno, kao ocu, zbog Ivane. Uz medalju postavila je lični i izjednačila državni rekord. Ima vremena za analize, sada je važno da se odmorimao i malo opustimo, pa i proveselimo”.

Osvajanjem srebrne olimpijske medalje Ivana Maksimović se plasirala u finale Svetskog kupa u Bangkoku od 22. do 28. oktobra. Andrija Zlatić, koji se kao branilac titule iz Vroclava 2011. plasirao automatski u toj discipni, gađaće u Bangkoku i vazdušnim pištoljem kao osvajač olimpijske medalje.

Još ranije su se osvajanjem medalja na svetskim kupovima ove godine izborili za finale Nemanja Mirosavljev (MK puška 3 puta 40 metaka), Andrea Arsović (vazdušna puška), Damir Mikec (MK pištolj), Jasna Šekarić (MK pištolj) i Zorana Arunović (vazdušni poštolj).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: