Šta je sledeće za Majkla Felpsa?

Najtrofejniji olimpijac svih vremena Majkl Felps pre nekoliko dana je završio karijeru, pa su se mnogi pitali šta je sledeće za njega.

Izvor: JT

Utorak, 07.08.2012.

09:52

Default images

Felps je istakao da sada, po završetku karijere, ima tri cilja, a to su: da ostane vitak, da proputuje svet i poboljša svoju golf igru.

Ne želim više da dovedem sebe u telesno stanje u kakvom sam bio 2009. godine. Tada sam, za šest meseci posle Olimpijskih igara u Pekingu dobio 12 kilograma. Ovoga puta ću pokušati da održim svoju težinu”, rekao je 27-godišnji Felps, koji je karijeru završio kao osvajač 22 olimpijske medalje, od kojih je 18 zlatno.

Felps je istakao da još uvek ne shvata da mu je karijera završena, ali da će uskoro sve doći na svoje.

Želim da proputujem svet i želim da naučim da igram golf. Ako budem ikada više plivao, samo ću se brćkati u plićaku. Kada sam u retkim prilikama poslednjih godina bio na odmoru, uopšte nisam želeo da ulazim u okean. Bilo mi je vode preko glave. Ali, sada je takmičarski deo moje karijere završen, ali to ne znači da sam završio sa sportom. Ovaj sport mi je pružio toliko toga, volim plivanje i nastaviću i dalje da radim na svom cilju, a to je da dovedem plivanje na jedan sasvim drugi novo. To nisam uspeo tokom svoje karijere, ali nikada nije kasno”, naglasio je Felps.

Felps je istakao da planira da ostane u sportu, što potvrđuje rečima da će sledeće godine sigurno prisustvovati Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Barseloni. Takođe, majka ga je naterala da joj obeća da će je voditi na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, ali će tamo biti u ulozi gledaoca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: