Dan X: Timski krah, Delfini za čast

Čast Srbije desetog dana Olimpijskih igara odbranili su vaterpolisti koji su ubedljivom pobedom nad Rumunijom osvojili prvo mesto u grupnoj fazi.

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2012.

23:38

Default images

Razočarali su rukometaši i odbojkaši koji su takmičenja na Igrama završili već nakon grupne faze i vraćaju se kući. Ništa bolji nisu bili ni ostali Srbi u ponedeljak.

Do finala nisu stigli strelac Nemanja Mirosavljev, kao ni kajakaši Marko Tomićević, te Antonija Nađ, Antonija Horvat-Panda, Marta Tibor, Renata Kubik u četvercu. U kvalifikacijama je stala i Marina Mućan.

16:12 Srbija deklasirala Rumuniju

Vaterpolisti Srbije pregazili su u poslednjem meču grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama selekciju Rumunije 12:4. Srpski “delfini“ potvrdili su prvo mesto, a rival u četvrtfinalu biće im selekcija Australije.

14.12 I odbojkaši stali u grupi

Odbojkaši Srbije pridružili su se odbojkašicama i rukometašima pošto nisu izborili plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira u Londonu. U poslednjem, petom kolu B grupe izgubili su od Rusije sa 3:0 (25:15, 25:20, 25:17).

Srbiji su pred ovaj duel davane male šanse, što se i potvrdilo. Ekipa Igora Kolakovića najbolji otpor rivalu pružila je u drugom setu, ali je na kraju ipak poražena sa maksimalnih 3:0.

Ostaje utisak da su naši odbojkaši priliku za plasman u četvrtfinale propustili protiv Brazila kada su vodili sa 2-1 i pogotovo protiv Nemačke kada su imali 2-0 u setovima.

Srpskim odbojkašima je to četvrti poraz na takmičenju, a jedinu pobedu ostvarili su protiv Tunisa. Iz Grupe B u četvrtfinale su se plasirale reprezentacije Rusije, Brazila, SAD i Nemačke.

13.50 Mirosavljev ponovo bez finala

Srpski strelac Nemanja Mirosavljev nije se plasirao u finale discipline 50 metara malokalibarskom puškom trostav na Olimpijskim igrama u Londonu.

Mirosavljev je bio 23. od 41 takmičara u kvalifikacijama s 1.162 pogođena kruga.

13.35 Munćan bez polufinala

Srpska atletičarka Marina Munćan nije uspela da se plasira u polufinale olimpijske trke na 1.500 metara.

Ona je u svojoj kvalikikacionoj grupi zauzela 11. mesto, pošto je ostvarila vreme od četiri minuta, 11 sekundi i 25 stotinki. U ukupnom plasmanu srpska atletičarka je zauzela 27. mesto.

Najbolja u kvalifikacijama bila je Abeba Aregavi iz Etiopije sa vremenom 4:04.55.

13.05 I Kajakašice bez finala

Reprezentativke Srbije u kajaku Antonia Horvat Panda, Marta Tibor, Renata Kubik i Antonija Nađ nisu uspele da se plasiraju u finale discipline K4 na 500 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

One su trku završile kao sedme od osam polufinalnih posada u prvoj grupi, s vremenom jedan minut, 33 sekunde i 823 hiljaditinke.

12.27 Tomićević bez finala

Reprezentativac Srbije u kajaku Marko Tomićević nije uspeo da se plasira u A finale pojedinačne trke na 1.000 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

Tomićević je završio sedmi u svojoj polufinalnoj grupi sa vremenom tri minuta, 43 sekunde i 589 hiljaditinki, a ukupno je zauzeo 14. mesto.

12.03 Rukometaši bez četvrtfinala

Rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale. Nakon poraza od Španije, Hrvatske i Danske i pobede protiv Južne Koreje, našem timu je bio dovoljan i bod protiv Mađarske u poslednjem kolu.

Ipak, izabranici Veselina Vukovića nisu uspeli izgubili su sa 26:23 i oprostili su se od takmičenja već nakon grupne faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

408 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: