Ivana donela 100. medalju Srbiji!

Srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović donela je Srbiji 100. medalju na Olimpijskim igrama.

Izvor: JT

Subota, 04.08.2012.

14:05

Default images

Maksimovićeva je osvojila srebro u disciplini malokalibarska puška trostav sa 687,5 krugova, sa četiri i po kruga manje od Amerikanke Džejmi Lin Grin, koja je postavila novi olimpijski rekord.

Ivana je posle kvalifikacija bila druga sa 590 krugova, što je bolji rezultat od dosadašnjeg olimpijskog rekorda, koji je Amerikanka nadmašila, a u finalu je uspela da se zadrži na toj poziciji.

Maksimovićeva, ćerka olimpijskog šampiona iz Seula 1988. godine Gorana, tako je donela drugu medalju Srbiji na Igrama u Londonu, posle Andrije Zlatića, koji se okitio bronzom u disciplini vazdušni pištolj na deset metara.

Nova olimpijska šampionka do zlata je došla sa 691,9 krugova, a njoj i Maksimovićevoj se na podijumu pridružila Adela Sikorova iz Češke, koja je imala 683 kruga.

U kvalifikacijama, Ivana je ostvarila ukupno 590 krugova - 196 u ležećem i po 197 u stojećem i klečećem, i imala je samo dva manje od prvoplasirane Džejmi Lin Grej iz Sjedinjenih Država.

Druga srpska predstavnica u toj disciplini Andrea Arsović je takmičenje završila u kvalifikacijama, pošto je zauzela 27. mesto sa 577 krugova - 196 u ležećem, 190 u stojećem i 191 u klečećem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

602 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: