Conga i Raonić rekorderi Igara

Žo-Vilfrid Conga pobedio je Miloša Raonića sa 6:3, 3:6, 25:23 u najdužem teniskom meču u istoriji Olimpijskih igara i prošao je u treće kolo.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

20:02

Default images

Maratonski duel Francuza i Kanađanina trajao je tri sata i 56 minuta, a Francuz je na kraju iskoristio četvrtu meč loptu.

Rival Congi u borbi za plasman u četvrtfinale biće bolji iz duela Huan Monako – Felisijano Lopes.

Conga je bez većih problema uz jedan brejk dobio prvi set sa 6:3 i ništa nije nagoveštavalo dramu u nastavku. Raonić je ipak u drugom setu zaigrao mnogo bolje i uzvratio je istom merom za 1-1 u setovima.

Odlučujući period bio je veoma zanimljiv i izjednačen, nije bilo brejkova sve do 48. gema, a pre tog gema Conga je u dva rezličita propustio po jednu meč loptu. U poslednjem gemu došao je do tri vezane meč šanse i drugu je uspeo da iskoristi za pobedu i prolaz u treće kolo.

U ostalim duelima muškog singla u utorak Kei Nišikori je nakon izgubljenog prvog seta dobio dva naredna i pobedio Nikolaja Davidenka. Mari je bio siguran protiv Nieminena, slavio je sa laganih 6:2, 6:4, a malo iznenađenje priredio je Markos Bagdatis koji je odigrao odličan duel protiv Gaskea i savladao ga sa dva puta po 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: