Ubedljiv poraz rukometaša Srbije

Rukometaši Srbije zabeležili su i drugi poraz na Olimpijskim igrama u Londonu – u okviru drugog kola B grupe bolja je bila Hrvatska sa 31:23 (13:9).

Izvor: SO

Utorak, 31.07.2012.

18:39

Default images

Primarni uzrok poraza, kao i u prvom meču sa Špancima, jeste veliki broj tehničkih grešaka, ali i nedostatak kontri i igre po krilima.

Sledeći meč ekipa Veselina Vukovića igra u četvrtak sa Danskom. Naš tim prolaz u četvrtfinale najverovatnije će tražiti u mečevima sa Mađarskom i Južnom Korejom.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Ivan Čupić sa osam golova (tri iz sedmerca), Manuel Štrlek i Igor Vori dali su po pet, a Lacković i Duvnjak po četiri gola. Marko Vujin je sa šest golova bio najefikasniji kod Srbije, Nenad Vučković postigao je pet, a Momir Rnić četiri pogotka.

Počelo je veoma tvrdo – iako je Lacković već u prvom napadu doveo Hrvate u vođstvo, potom nismo videli gol puna tri minuta, do izjednačenja Vučkovića.

Prvo isključenje na utakmici sasvim zasluženo ‘zaradio’ je Beljanski, ali naša reprezentacija pregrmela je taj period bez primljenog gola zahvaljujući sjajnom Staniću, koji je odbranio zicere Kopljaru i Čupiću.
Znajući da je Srbija izgubila mnogo grešaka u predaji lopte u duelu sa Španijom, Hrvati su u odbrani zaigrali 5-1, sa isturenim Vorijem i čestim ‘iskakanjima’.

Nikčević je doveo Srbiju u vođstvo od 2:1, ali su ‘kockasti’ bili odlični u odbrani i usledio je preokret preko Duvnjaka i Štrleka (3:2). Hrvati bi povremeno zaigrali i 3-2-1 u odbrani i, baš kao u meču sa Španijom, naši su mnogo grešili pri dodavanjima – prvi put nisu kažnjeni, ali usledile su dve kontre i novim golom Duvnjaka Hrvatska je povela sa 5:2.

Golgeterski post Srbije prekinuo je Rnić, ali to je bio samo prolazni sjaj Srbije jer su Hrvati nastavili sa mnogo boljom igrom. Najbolja ilustracija dekoncentrisanosti naših rukometaša jeste sedmi gol Hrvata, koji je Vori postigao direktno iz deveterca.

Posle gola Čupića Hrvatska je imala prednost od +5 (8:3), ali je selektor Goluža posle pogodaka Rnića i Manojlovića bio primoran da zatraži tajm-aut.
Pri rezultatu 10:6 Ilić je promašio sedmerac, a Stanić je otišao na klupu zbog problema sa kolenom. Njega je među stativima zamenio Dragan Marjanac, posle čije odbrane je Srbija postigla gol za 10:7 (Stanković).

Rnić je jedini bio raspoložen za igru u ekipi Srbije, ali to nije bilo dovoljno, pošto je nedostajalo više kretanja i organizacije u napadu. Čupić je sa sedmerca doneo Hrvatima pet golova prednosti (13:8).

Do kraja poluvremena Stanković je smanjio na 13:9, a nismo iskoristili ni napad sa igračem više, pošto je Alilović odbranio udarac Prodanovića sa desnog krila.

Srpski rukometaši bolje su počeli drugo poluvreme, Stanić se vratio na crtu, a posle gola Vujina Srbija je prvi put prišla na dva gola zaostatka (13:11). Međutim, Hrvati su i dalje nešto lakše dolazili do gola rivala i nisu pravili tehničke greške, koje su sprečile naše da se potpuno vrate u meč.
Posle perioda u kojem se igralo ‘gol za gol’, naša reprezentacija imala je dva gola zaostatka i igrača više. Međutim, Ilić je prodao loptu u napadu, Vujin je napravio probijanje, a Hrvati sun as kaznili sa dve kontre – 18:14.

Nakon gola Vučkovića Srbija je ponovo došla na -2 (19:17) i imala napad, ali je Rnić brzopleto šutirao. To je bio početak novog velikog pada Srbije – nova greška Vujina, a posle kontre Horvata ‘kockasti’ su opet stvorili pet golova viška (22:17).

To je prelomilo meč, kakva-takva igra Srbije potpuno se raspala, naši su izgubili želju i potpuno su spustili gard, a Hrvatska je do kraja zadala još nekoliko udaraca i došla do zaslužene, ubedljive pobede (31:23).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: