Savršen Novakov meč, sledi Hjuit

Srpski teniser Novak Đoković odigrao je jedan od najboljih mečeva ove sezone i pobedio je Endija Rodika iz SAD sa 6:2, 6:1 u drugom kolu Olimpijskih igara.

Izvor: SO

Utorak, 31.07.2012.

16:03

Default images

U osmini finala Novak će igrati sa Australijancem Lejtonom Hjuitom, koji je pobedio Marina Čilića iz Hrvatske sa 6:4, 7:5.

Sve u Novakovoj igri izvanredno je funkcionisalo – od servisa (14 asova), preko forhenda i bekhenda, do riterna, pa Amerikanac nije mogao da pruži jači otpor.

U prvih pet gemova teniseri su veoma dobro servirali i sa lakoćom su osvajali ‘svoje’ gemove. Onda je u šestom gemu proradio Novakov ritern – od rezultata 30:15 za Rodika videli smo tri izvrsna riterna posle prvih servisa Amerikanca i Đoković je napravio brejk.

Istine radi, u poslednjem poenu imao je i malo sreće jer je lopta posle njegovog riterna završila u visokom luku na samoj liniji, da bi Rodik u nastavku poena poslao lopticu forhendom u aut (4:2).

Novak je i dalje bio suveren na svoj servis, igrao je sa mnogo samopouzdanja i gađao je linije, a u osmom gemu napravio je novi brejk – sjajnim riternima došao je do set lopte i odmah ju je iskoristio uz malu pomoć mreže (6:2).
Ubojitost Đokovićeve igre u prvom setu adekvatno ilustruje broj direktnih poena – 18, naspram samo šest Rodikovih.

Na isti način na koji je završio prvi, Đoković je započeo drugi set – bez većih problema uzeo je gem na svoj servis, a zatim je napravio novi brejk, treći uzastopni.

Munjevitom bekhend paralalelom Novak je stvorio brejk loptu, a zatim je spektakularnim lobom uhvatio protivnika na krivoj nozi za vođstvo od 2:0.

Đoković je bio superioran i Endi nije imao nikakav odgovor na igru srpskog tenisera – novim riternom na liniju Novak je poveo sa 5:1 (4 od 4 brejk lopte), a ubrzo je i okončao meč, za samo 53 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: