Gigs moli Velšane da ne zvižde

Kapiten reprezentacije Velike Britanije Rajan Gigs pozvao je navijače Velsa da ne zvižde prilikom intoniranja nacionalne himne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2012.

12:56

Default images

Velika Britanija će u sredu igrati derbi grupe protiv Urugvaja u Kardifu, gde bi mogla da izostane podrška domaće publike, i pored nekoliko Velšana u sastavu VB.

Irska, Vels i Škotska bile su protiv stvaranja britanske selekcije na OI u Londonu pod izgovorm da bi to moglo da ugrozi njihovu samostalnost u okiviru Svetske fudbalske federacije (FIFA). Iraca i Škota nema u reprezentaciji.

"To je lična stvar. Britanska himna je ista za Velšanina, Škota ili Engleza. Mislim da to nije problem za nas i da bi o tome trebalo neko drugi da se bavi, ali kad utakmica počne moramo da budemo jedinstveni. Nadam se da neće biti zviždanja i da će navijači biti uz nas", rekao je Gigs.

Izabranici Stjuarta Pirsa nalaze se na prvom mestu A grupe sa četiri osvojena boda, koliko ima i selekcija Senegala, a odlučujući meč za plasman u četvrtfinale odigraće u sredu od 20.45 protiv Urugvaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: