Španci eliminisani, gol Gigsa

Na olimpijskom turniru u fudbalu u Londonu odigrane su utakmice drugog kola po grupama, uz nekoliko iznenadjenja.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 29.07.2012.

23:53

Default images

U Grupi D Honduras je golom Džerija Bengstona naneo drugi poraz Španiji i veću grupnoj fazi eliminisao "furiju" sa takmičenja. Sa druge strane, Japan je sa 1:0 dobio Maroko i stigao do druge pobede.

Senegal je u Grupi A neočekivano na Vembliju pobedio reprezentaciju Urugvaja sa 2:0. Oba gola postigao je Musa Konate - u 10. i 37. minutu. Urugvajci imaju polovičan učinak, u prvom kolu pobedili su UAE 2:1.

U drugom meču Grupe A, Velika Britanija je pobedila Ujedinjene Arapske Emirate sa 3:1. Golove za Britance postigli su veteran Rajan Gigs u 16, Emiratima je izjednačenje u 60. doneo Rašed Eisa, ali su rezervisti Skot Sinkler u 73. i Danijel Staridž u 76. minutu doneli prvu pobedu Britaniji.

U Grupi B Meksiko je pobedio Gabon sa 2:0. Oba gola za Meksiko postigao je Đovani Dos Santos - u 63. minutu i u 92, iz penala.

U istoj grupi, Južna Koreja bila je bolja od Švajcarske, pobedivši sa 2:1. Golove za Južnu Koreju su postigli Kim Bokiung i Čujang Park, dok je za Švajcarce gol postigao Emegara Inosent.

Brazil je u Grupi C bio bolji od Belorusije sa 3:1. Golove za Selekao postigli su Alešandrer Pato u 15, Nejmar u 65. i Oskar u 93. minutu. Nejmar je namestio golove Patu i Oskaru. Gol za Belorusiju postigao je Renan Brešan u osmom minutu.

U drugom meču Grupe C Egipat i Novi Zeland igrali su nerešeno 1:1. Gol za Novi Zeland postigao je u 16. minutu Kris Vud, a Egipat je krajem poluvremena izjednačio preko Muhameda Salaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: